Nærvær i naturmaterialer

Livsrum i Herlev er endnu et hus for kræftrådgivning, som er placeret rundt i hele Danmark. Bygningen er opført som nabo til Herlev Hospital, men vender sig mere mod indre grønne rum og en mere hjemlig skala.

Kræftens Bekæmpelse byder indenfor i Livsrum, hvad enten man er midt i et kræftforløb, er på den anden side eller pårørende til en person med kræft. Her er et frirum fra hospitalets kitler og undersøgelser.

Frivillige byder indenfor til en uformel snak, men i huset tilbyder man også bl.a. samtaler med psykologer, rådgivning og træning i forløbet ”Krop og kræft”.

I træningsrummet, hvor der er plads til mange typer træning, er der brug for effektiv ventilation. Her har man valgt at installere et Troldtekt ventilationsloft, fordi loftshøjden er begrænset.

Husets mange funktioner kræver også mange typer rumlighed, som det er lykkes arkitektfirmaet Cornelius Vöge at samle i en stærk planløsning, hvor grønne gårdrum og tagterrasser giver en luftighed og følelse af rumligt nærvær.

Helende træ

I husets midte, som er er et dobbelthøjt rum med et sort langbord, fornemmer man hele husets karakter. Træ er et gennemgående materiale; som klodsgulv i næsten hele huset, som inventar i nicher, køkkener, karme, som lister ved værn samt på lofterne.

Træet fremstår som et råt materiale og peger på noget universelt som natur og hjemlighed. Betonvægge og sorte døre, lister og andre detaljer giver en meget fin balance og ramme for nærvær.

For at opnå en god akustik og sikre at man kan udføre træning i det ene rum og private samtaler i andre rum, har man valgt Troldtekt akustiklofter i alle rum, hvilket også understøtter den ærlige materialeholdning i huset.

Overalt i Livsrum finder man fine, gennemarbejdede detaljer, som vidner om en arkitektur med sans for nærvær i alle skalatrin.

Fakta

Projekt:
Livsrum Herlev, Danmark
Arkitekt:
CORNELIUS VÖGE Atelier for Arkitektur / Ingeniør: Aksel V. Jensen
Bygherre::
Kræftens Bekæmpelse og Realdania
Troldtekt produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt akustik og Troldtekt ventilation + eftermonterede trælister som kundeløsning
Farve:
Lys natur
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
Ret kant, K0
Montering:
Specialløsning
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt