Moderne og raffineret naturfagsfløj

Espergærde Gymnasium har fået en større tilbygning, som på fornem vis er en fortolkning af den ældre bygnings arkitektur og dog træder nye spor.

Det oprindelige gymnasium er fra slutningen af 1970’erne og er udsprunget af Helsingørs Gymnasium, som blev for småt. Espergærde Gymnasium har derfor på sin vis en lang historie, mens bygningerne spejler den tid, de er opført i.

Mangor & Nagel har tegnet både det første Espergærde Gymnasium og den seneste tilbygning. Det er stadig med fokus på en robust materialitet og rytmiske elementer i facaden, som giver en rød tråd imellem bygningerne. Den nye bygning er koblet på den eksisterende og orienterer sig ud mod boldbanerne og rummer fire naturfagslokaler og et auditorium.

Smuk balance i materialerne

Undervisningslokalerne ligger ud til facaden, mens auditoriet ligger som en kerne midt i tilbygningen. Væggene står overvejende i rå beton, som bliver accentueret af store, hvidmalede vinduespartier. Auditoriet er klædt i trælister og hvide vægge, der giver denne funktion sin egen identiet.

Troldtekt line design i lys natur binder alle rummene sammen, inklusive auditoriet. Linjernes skift giver en dynamik i loftsfladen, og træfarven står i flot kontrast til betonen.

Troldtekt lofternes præcise linjer og varierende mønster er den ideelle modvægt til de rå vægge. En fin detalje er i øvrigt anvendelsen af Troldtekt i auditoriet, hvor både vægge og lofter er klædt i line design og giver en varm atmosfære til rummet.

Fakta

Projekt:
Espergærde gymnasium & HF
Arkitekt:
Mangor & Nagel arkitekter
Bygherre:
Espergærde gymnasium
Troldtekt produkter
Loft- og vægbeklædning:
Farve:
Lys natur
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Tilbehør:
Troldtekt inspektionslem
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt