Masser af lys og optimal akustik i ny skoletilbygning

Vi skal være stærke i teams, lære med hinanden, værdsætte og respektere hinanden og inddrage børn med handicap på lige fod med alle andre – sådan lyder målsætningen for Mosaikschule i Gladbeck i det nordlige Nordrhein-Westfalen.

For at gøre denne folkeskole klar til at fungere som heldagsskole har byen investeret knap fire millioner euro i en tilbygning på tre etager, som er barrierefrit integreret med den eksisterende skolebygning.

Den moderne tilbygning komplementerer den fredede gamle bygning arkitektonisk, og virker med sin facade, der består af store glasflader og markante træelementer, både transparent, åben og indbydende. Her er der skabt fire nye klasseværelser og to grupperum, som er forbundet med hinanden, samt en multifunktionel kantine med plads til op til 80 børn. Kantinen og foyeren i det centrale indgangsområde er gennemlyst og kan ved behov også bruges som aula.

De store rum i den nye bygning byder på masser af plads til både læring og hvile. De beige gulve og indretningselementerne af lyst træ giver rummene et roligt og venligt udtryk. Som en effektiv visuel kontrast markerer dørelementerne i kraftig orange indgangene til klasseværelserne. De store vinduer, der næsten går fra gulv til loft, skaber en forbindelse mellem det indendørs og det udendørs område.

For at modvirke de hårde betonvægge og den deraf følgende mangel på lyddæmpning, har man valgt at montere akustikplader fra Troldtekt i loftet. De passer med deres naturlige farver perfekt til det øvrige design, samtidig med at de reducerer efterklangstiden markant og dermed skaber optimal akustik i det livlige skolemiljø.

Fakta

Projekt:
Ny tilbygning til folkeskole i Gladbeck, Tyskland
Arkitekt:
Strelzig + Klump, Dipl.-Ingenieure Architekten, Bottrop, Tyskland
Bygherre:
Gladbeck by
Troldtekt produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Lys natur og hvid 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med skruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Diplomingeniør Olaf Wiechers, arkitekt
Fotos:
Diplomingeniør Olaf Wiechers, arkitekt