Skole i ny version

Peder Lykke Skolen på Amager er oprindeligt opført i 1974 i teglsten med en rationel og robust struktur. Skolen er nomineret til årets skolebyggeri, da både ombygning og nybygning er sket i stor respekt for den eksisterende skole.

Skolen fremstår meget helstøbt i sine røde tegl og har en struktur, som fortsat fungerer godt. Fællesrummene ved klasselokalerne har fået et stort løft ved en mere nutidig indretning med møbelelementer i træ og en forbedret akustik og belysning.

De nye tiltag tydeligør skolens oprindelige kvaliteter samtidig med, at særligt akustikken og belysningen har fået et løft, hvilket også gælder alle klasselokalerne. Akustikken er et vigtigt element i renoveringen, da skolen er meget åben uden døre til klasselokalerne.

Udover perforerede træpaneler på væggene, er der valgt hvide Troldtekt akustiklofter, der på en gang er et robust og bæredygtigt materiale som træ og tegl.

Kontraster i materialer

Peder Lykke Skolens rygrad, fordelingsgangen med med faglokaler og fritidshjem i 1 ½ etage, har fået nogle mere markante forandringer. Særligt omkring dagslys har arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard givet rummene en mere spændende og transparent karakter med vinduespartier under den halve, indskudte etage og vinduer ud til gangarealet.

Ovenlysene er erstattet af større ovenlys, samtidig med at spærrene er blotlagt. Træ og tegl er fortsat dominerende og nu suppleret af mere træ og hvide Troldtekt lofter.

Til skolen er også tilføjet endnu en fløj med faglokaler og særligt fokus på mad og sundhed. Her spiser eleverne frokost. I denne fløj er anvendt Troldtekt akustikplader i farven lys natur, som virker som en venlig kontrast til de hvide vægflader og store vinduespartier.

Fakta

Projekt:
Peder Lykke Skolen i København
Arkitekt:
Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma
Bygherre:
Byggeri København
Troldtekt produkter
Loftbeklædning:
Farve:
Hvid 101 & Lys natur
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt strukturskruer & C-60 skinnesystem
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Awards

Nomineret til Årets Skolebyggeri 2020.