Om Troldtekts certificering

Troldtekt er Cradle to Cradle-certificeret på gulvniveau.

Certificeringen omfatter hele produktpaletten af Troldtekt træbeton i typerne lys natur, grå natur og malet i standardfarverne hvid 101, grå 202, koksgrå 208 samt sort 207. Certificeringen omfatter også den brandsikre Troldtekt A2, Troldtekt agro samt Troldtekt baseret på FUTURECEM.

Troldtekt er Cradle to Cradle-certificeret på sølvniveau
Troldtekt er Cradle to Cradle-certificeret på sølvniveau

Nye malingrecepter kan give avancement

Hele serien af Troldtekt træbetonprodukter er med virkning fra marts 2022 avanceret fra sølv- til guldcertificering. Det nye guldcertifikat er opnået efter skiftet til nye malingrecepter i produktionen. Til malingen er der anvendt en nyere og mere bæredygtig konserveringsteknologi, og det betyder, at Troldtekt har opnået platin for materialesundhed, som er en af de fem kriteriekategorier i Cradle to Cradle-certificeringen.

Guldcertificeringen er en såkaldt interim-certificering, da Troldtekt først skal re-certificeres i Cradle to Cradle-systemet i 2023. Interim-certificeringen sker efter Cradle to Cradles version 3.1, mens re-certificeringen bliver efter version 4.0.

Læs mere om avancementet fra sølv til guld 

Cradle to Cradle-scorecard

Skemaet viser Troldtekts score ved Cradle to Cradle re-certificeringen primo 2022.

Inden for Material Health er Troldtekt nu rykket op på C2C platin-niveau, og det betyder et avancement til en samlet C2C-certificering på guld-niveau.

Material Reutilization, Renewable Energi, og Social Fairness er alle på C2C guld-niveau, mens Water Stewardship fortsat er på platin-niveau.

Om Troldtekts certificering
Om Troldtekts certificering

Cradle to Cradle-certifikat

Download Troldtekts Cradle to Cradle-certifikat