Det naturlige loft gør en mærkbar forskel

9:e mar. 2020

Vi opholder os mange timer i vores hjem. Derfor skal indeklimaet bidrage til vores velbefindende. Et Troldtekt akustikloft er et dokumenteret sundt valg, som kan gøre en positiv forskel i den moderne bolig – og bidrage til en grønnere fremtid.

God akustik og sundt indeklima i hjemmet med akustiklofter fra Troldtekt

I vores hjem skal vi sove trygt om natten og leve godt om dagen. Selvom det kan være svært at se med det blotte øje, spiller indeklimaet en stor rolle for vores sundhed og helbred. Akustik, luftskifte og radon er noget af det, der – med god grund – er kommet fokus på i de senere år. Men også de materialer, som hjemmet er bygget af, har stor betydning.

Materialer med godkendelser og certifikater kan danne rammen om et hjem, der er sundt for både mennesker og miljø. Samtidig kan materialerne være med til at hæve barren for bæredygtigt byggeri.

I Danmark tegner byggeriet sig for cirka 35 procent af den samlede affaldsmængde. Og cirka 20 procent af den danske CO2-udledning kommer fra nybyggeri og renovering af boliger. Der er med andre ord potentiale for at gøre en forskel ved at træffe sunde og bæredygtige valg.

Troldtekt akustikplader er certificeret efter designkonceptet Cradle to Cradle, som er kernen i Troldtekts forretningsstrategi

Visionen om en verden uden affald

Troldtekt akustikplader er certificeret efter designkonceptet Cradle to Cradle, som er kernen i Troldtekts forretningsstrategi.

Visionen bag Cradle to Cradle er en verden uden affald, men med cirkulær økonomi. En verden, hvor produkter, der har udtjent deres formål, får nyt liv – enten i naturens kredsløb eller som ressource i nye produkter. Certificeringen er bygget op omkring fem kategorier, som produkterne vurderes inden for:

  • Materialesundhed
  • Genbrug og genanvendelse
  • Vedvarende energi
  • Forvaltning af vandressourcen
  • Social ansvarlighed

– Cradle to Cradle giver en opskrift på, hvordan man kan designe, fremstille og dokumentere sine produkter, så de får en positiv effekt på økonomi, miljø og mennesker, forklarer Annette Hastrup.

Hun er direktør i Vugge til Vugge, som er akkrediteret assessor og gennemfører Cradle to Cradle- produktcertificering.

Troldtekt arbejder systematisk med de fem kategorier i Cradle to Cradle. Blandt andet er det dokumenteret, at akustikpladerne er fri for skadelige stoffer og kan komposteres eller indgå i produktionen af cement. Desuden bruger Troldtekt energi fra vedvarende kilder i den højteknologiske produktion i Vestjylland.     

>> Læs mere om Troldtekt og Cradle to Cradle 

Troldtekt A/S: Dokumenteret bæredygtige boliger vinder frem

Undgå skadelige stoffer i luften

Når boligejere ønsker et sundt loft, er der en række ”usynlige” faktorer at tage højde for. Én ting er kemiske stoffer, som er indeholdt i produktet. Derudover har det stor betydning, hvilke stoffer loftet frigiver til luften – den såkaldte afgasning.

Akustikpladerne fra Troldtekt er indeklimamærket i de bedste kategorier hos Dansk Indeklima Mærkning (under Teknologisk Institut). For at blive det skal afgasningen fra loftet falde inden for de første 60 dage efter montering. Troldtekt opfylder allerede kravene efter ti dage. Samtidig har Troldtekt loftet fået stemplet ”lav partikelafgivelse”, som er den bedste kategori.

>> Læs mere om Troldtekt og et sundt indeklima

TEMA: Inspiration til private boliger

DGNB-certificerede boliger med sunde materialer. Mørke lofter som ny tendens. En perlerække af danske hjem, hvor æstetik og akustik spiller sammen.

Det er nogle af de emner, du kan læse om på denne temaside, hvor Troldtekt A/S – med indspark fra relevante eksperter – sætter spot på arkitektur i private hjem.

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i private hjem