Skab god akustik med et karakterfuldt design

9:e mar. 2020

Når du vælger Troldtekt designløsninger, kan du kombinere god akustik og et sundt indeklima med karakterfulde udtryk. Skab dine egne mønstre og rytmer i designet af den private bolig.

Skab god akustik med et karakterfuldt design

Enkelt og nordisk – eller måske et mere ekspressivt udtryk med mønstre og varme farver? Et hjem må gerne afspejle personlighed, og fordi lofterne er nogle af de største overflader i boligen, kan de bidrage til at give boligen karakter.

Troldtekt har skabt en hel serie af designløsninger med mønstre og rytmer, der kan varieres, så de giver oplevelsen af en elegant, sammenhængende enhed. Allerede i 2019, hvor løsningerne blev lanceret, vandt designserien to anerkendte priser: German Design Award og ICONIC Awards.

Lange linjer, enkle kontraster eller mønstre

Tre flotte eksempler på boliger, hvor Troldtekt designløsninger bidrager med god akustik og karakterfulde udtryk til indretningen:

En af de mest populære løsninger i den nye designserie er Troldtekt line med langsgående spor, der er fræset i pladens overflade og fortsætter hen over hele loftsfladen. Det giver et elegant, ensartet loft uden synlige samlinger og med et roligt udtryk, som man kender det fra listelofter.

Se eksempel på en bolig med Troldtekt line

Med designserien er det også muligt at tilføre sine lofter et særligt mønster. For eksempel ved at vælge Troldtekt rhombe, som skaber en tredimensionel effekt i rummet.

Se eksempel på en bolig med Troldtekt rhombe

Blandt de andre løsninger i serien er Troldtekt contrast, som giver en smuk og enkel kontrasteffekt fra elegante trælister. Listerne klikkes på Troldtekt lofterne med et patenteret ”click-on” system. Troldtekt contrast nåede i 2019 finalen ved Danish Design Award.

Se eksempel på en bolig med Troldtekt contrast
Skab god akustik med et karakterfuldt design

Rum til at gøre noget ekstra

Det er Troldtekts in house-arkitekt, Michael Christensen, der står bag den nye designserie.

– Målet er at appellere til arkitekter og designbevidste boligejere, som gerne vil have rum til at gøre noget ekstra i indretningen, men som samtidig skal holde sig inden for et fornuftigt budget, siger han.

Hver løsning er tænkt til at fremstå som en samlet akustikflade i større eller mindre skala. Desuden er der arbejdet med at gøre hver enkelt af løsningerne fleksi¬bel, så pladerne i kombination med hinanden kan give stor variation i designet.

– Vi havde designeren Søren Vester på et inspirationsbesøg, og han havde en god vending, der blev et udgangspunkt for mit arbejde med de forskellige design. ”Det handler ikke om pladen, men om fladen”, sagde han, og det indkapsler den nye serie rigtig fint. Hver løsning er tænkt til at fremstå som en samlet akustikflade i større eller mindre skala, siger Michael Christensen.

>> Se hele serien af Troldtekt designløsninger

TEMA: Inspiration til private boliger

DGNB-certificerede boliger med sunde materialer. Mørke lofter som ny tendens. En perlerække af danske hjem, hvor æstetik og akustik spiller sammen.

Det er nogle af de emner, du kan læse om på denne temaside, hvor Troldtekt A/S – med indspark fra relevante eksperter – sætter spot på arkitektur i private hjem.

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i private hjem