Bæredygtigt byggeri på formel

Dokumenteret bæredygtige bygninger giver gevinster inden for miljø, indeklima, brugervenlighed, trivsel og driftsøkonomi. I samarbejde med Rambøll har Troldtekt dokumenteret, hvordan Troldtekt akustikløsninger bidrager til de førende bygningscertificeringer inden for bæredygtighed.

De frivillige bygningscertificeringer gør det langt mere håndterbart at udvikle bæredygtige bygninger til øverste hylde. Certificeringerne er et stort plus for de mennesker, der skal bruge bygningerne, for miljøet og for bygningernes ejere.

I ‘Sustainable Buildings Market Study’ fra 2021 har Rambøll interviewet cirka 700 af byggeriets interessenter fra Norden, Tyskland og Storbritannien. Iblandt dem er for eksempel arkitekter, entreprenører, investorer og leverandører. 94 procent af respondenterne mener, at bæredygtighed er vigtigt for at drive en succesfuld forretning, 70 procent har CO2-neutrale bygninger som en prioritet, og flertallet tænker allerede cirkulært design ind i deres projekter.

Der findes en række systemer til frivillig certificering af bæredygtige bygninger. Systemerne giver bygherrer og rådgivere konkrete værktøjer til at beregne, hvilken effekt deres ​​forskellige beslutninger og materialevalg har for bæredygtigheden.

Hvordan bidrager Troldtekt?

Troldtekt akustikløsninger vægter positivt, når en bygning skal certificeres. Akustikpladerne er produceret af certificeret træ fra danske skove (FSC®C115450 og PEFC™) og cement udvundet fra den danske undergrund.

Troldtekts forretningsstrategi er baseret på de cirkulære principper i Cradle to Cradle-konceptet, og hele serien af Troldtekt træbetonplader, både i natur og malet i standardfarver, er Cradle to Cradle-certificeret på guldniveau.

I samarbejde med Rambøll har Troldtekt dokumenteret, hvordan akustikløsningerne bidrager positivt til de forskellige kriterier i en række certificeringer. I praksis har Rambøll udarbejdet dokumentationspakker, som er en hjælp, når rådgivere skal vurdere Troldtekts specifikke bidrag. Akustikløsningernes vægtning i et konkret byggeri beror dog altid på den specifikke bygning, herunder de øvrige materialevalg.