RebildPorten

RebildPorten er en nyopført bygning ved Rebild Bakker, der byder velkommen til området og fungerer som et naturligt samlingspunkt med sin skulpturelle og fortællende arkitektur.

Rebild Bakker og Rold Skov er et enestående landskab, som flittigt bliver benyttet af alt fra cyklister, vandrere, børnefamilier og andre der holder af at opleve den særlige natur. RebildPorten er rejst som et konkret mødested, men i høj grad også som et sted man ”tanker information” inden man indtager bakkerne.

Bygningen er tredelt med et overdækket udstillingsområde mod parkeringsområdet, et indendørs udstillings – og informationsområde med glaspartier og til sidst en mere lukket bygningsdel til møder, personalerum. Facaderne udgøres af rustikke tømrerkonstruktioner, der helt enkelt og meget stærkt refererer til skovens træer og stammer.

“Infooportalen er en bygning med et særligt udtryk og en karakter undfanget af naturens eget formsprog og og elementer. Portalen er et møde mellem bygning og natur og brugen af træ understreger bygningens udtryk som stilliseret skov”, fortæller arkitekt og partner ved CEBRA arkitekter Mikkel Frost.” Udover træ og beton har vi valgt overflader ud fra et ønske om et godt indeklima og prioritering af materialer med en bæredygtig profil”.

Bygningen peger på sig selv som en port, men opleves i øvrigt som meget venlig og imødekommende med det flydende rumforløb mellem ude og inde. Dette understreges også af gennemgående materialer som trægulv og lofter med Troldtekt akustikplader. Således er også sikret en behagelig akustik I de højloftede rum. Arkitektfirmaet har skabt et sammenhængende koncept for bygningen og formidlingen. Med moderne, stilliserede træstubbe som taburetter og bjælker til udstilling er der yderligere tæt kontakt til naturen lige udenfor.

Fakta

Projekt:
RebildPorten er en nyopført bygning ved Rebild Bakker og Rold Skov
Arkitekt:
CEBRA
Bygherre:
Rebild Kommune
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Lys natur
Struktur:
Fin (1,5 mm træuld)
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt