TEMA: Bæredygtige bygningscertificeringer

Vægbeklædning fra Troldtekt i kontorbyggeri

Når rådgivere og bygherrer vælger en bæredygtig certificering, får de en bygning, der er sundere for miljøet og brugerne – og økonomisk mere attraktiv for ejeren. Se her på temasiden, hvordan førende tegnestuer i praksis arbejder med bygningscertificeringer, og hvilken arkitektur det resulterer i.

Få også et overblik over mange af de certificeringsordninger, der vinder frem i disse år. Og læs, hvordan Troldtekt konkret bidrager positivt til pointene i de forskellige ordninger.

Troldtekts Cradle to Cradle-certificering, de gode akustiske egenskaber og brugen af certificeret træ som en naturlig råvare i akustikpladerne er nogle af de faktorer, som gør Troldtekt til et oplagt valg i en certificeret bygning.

Certificeringer hæver barren for bæredygtigt byggeri

Henning Larsen Architects arbejder systematisk ud fra certificeringer gennem hele designprocessen, når en bygning skal ende med en bæredygtig blåstempling.

Læs interviewet med arkitekt og Head of Materials Martha Lewis. Hun fortæller, hvilke krav arbejdet med certificeringer stiller – og hvilke vigtige gevinster tegnestuen høster.

>> Læs interviewet med Martha Lewis

Certificeringer hæver barren for bæredygtigt byggeri

Sådan vægter Troldtekt i det bæredygtige byggeri

Et dokumenteret bæredygtigt byggeri giver gevinster inden for miljø, indeklima, brugervenlighed, trivsel og driftsøkonomi.

Se, hvordan Troldtekt bidrager positivt til DGNB og fire andre førende certificeringer. Troldtekt kan nu også levere dokumentation til WELL og svanemærket byggeri.

>> Læs mere om Troldtekts bidrag

Troldtekt tema: Mere træ i byggeriet

Troldtekt i Børnehuset Regnskoven

Hvis en bygning skal opnå Nordens officielle miljømærke, skal materialerne bidrage til en lav miljøbelastning. Troldtekt er optaget i Nordisk Miljømærknings database over materialer, der kan indgå i svanemærket byggeri.

Troldtekt akustiklofter er valgt til Børnehuset Regnskoven, som er en af Danmarks første svanemærkede institutioner.

>> Mere om det svanemærkede projekt

Troldtekt akustiklofter er det naturlige valg til at sikre god akustik og et sundt indeklima i børneinstitutioner

Et kontormiljø på et fundament af velvære

Mennesker, der har det godt, præsterer bedre. Sådan lyder filosofien bag Eminent, som er den første WELL-certificerede kontorbygning i Norden, og som dermed er skabt til at fremme menneskers trivsel.

Eminent er også certificeret Miljöbyggnad Guld. Projektet er tegnet af Kanozi Arkitekter.

>> Læs interview med Åsa Jentsch fra Kanozi

Vægbeklædning fra Troldtekt i kontorbyggeri

Alnatura sætter nye standarder med DGNB-platin

Alnatura, en tysk forhandler af økologiske fødevarer, har med sit hovedkontor i Darmstadt sat nye standarder for bæredygtigt byggeri og brugen af naturmaterialer. Bygningen er tildelt en DGNB-certificering på højeste niveau – platin.

Alnatura Arbeitswelt var i september omdrejningspunkt for den tyske åbning af World Green Building Week.

>> Læs om Alnatura Arbeitswelt

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i skolebyggeri

Bæredygtigt laboratorium er åbnet i Berlin

Troldtekt akustikløsninger er med i verdens første C2C LAB, som netop er åbnet i Berlin.

Den gennemrenoverede bygning er uddannelsescenter, NGO-kontor og ”levende laboratorium” for Cradle to Cradle-certificerede byggematerialer.

>> Kig indenfor i det nye C2C LAB

Troldtekt akustiklofter er det naturlige valg til at sikre god akustik og et sundt indeklima i bl.a. kontorbygninger

Skolen på Duevej

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i skolebyggeri

Den nye tilbygning, tegnet af AART Architects og Nordic, er DGNB-guldcertificeret med overbygningen diamant, tildelt for høj arkitektonisk kvalitet. Troldtekt bidrager til god akustik – og point i certificeringen.

Se fotos og læs mere

Fores i Stockholm

Troldtekt træbetonplader sikrer god akustik i kontor og erhvervsbyggeri

Den grønne, liberale tænketank Fores bygger bro mellem politik, forskning og erhverv. Gæster på kontoret oplever bæredygtige elementer fra gulv til loft – og designløsninger fra Troldtekt sikrer god akustik.

Se fotos og læs mere

Psykiatrisk Hospital, GAPS

Akustiklofter fra Troldtekt i sundhedsbyggeri

Enkelhed præger hospitalet, som er DGNB-guldcertificeret. Her er rolige rumforløb, nærværende rum og en innovativ kombination af dagslys og kunstlys. Troldtekt sørger for behagelig akustik og et sundt indeklima. 

Se fotos, og læs mere

Få overblik over ordningerne

DGNB, LEED, BREEAM, Svanemærket, aktivhuse, passivhuse og en ny bæredygtighedsklasse på vej. Hvilke forskelle er der mellem de forskellige certificeringsordninger? Og er der behov for så mange?

Få forklaringer og synspunkter fra civilingeniør, ph.d. Tine Steen Larsen, lektor ved Aalborg Universitet (Institut for Byggeri og Anlæg).

Troldtekt Vestas

Bevis for bæredygtighed giver bedre byggeprojekter

Region Nordjylland ligger forrest i feltet inden for bæredygtighed i den offentlige sektor, og ifølge arkitekt Niels Sloth hæver certificering kvaliteten i det færdige projekt.

Den dansktilpassede version af DGNB har gjort certificering populær. Flere byggeprojekter sætter bæredygtighed på formel, hvilket man mærker hos Rambøll, som har femdoblet mandskabet til certificering på bare to år.

LEED & BREEAM-NL belønner Cradle to Cradle

I de nyeste versioner af den amerikanske certificeringsordning LEED og den hollandske udgave af ordningen BREEAM bidrager det med credits og point, når Cradle to Cradle-certificerede produkter indgår i byggeriet.

En Cradle to Cradle-certificering gives til produkter, der i en grundig undersøgelse lever op til kravene på fem områder. Produktet skal blandt andet være bæredygtigt produceret og så sundt, at det kan indgå i et biologisk eller teknisk kredsløb.

Troldtekt, Google HQ

Certificering: Troldtekt bidrager med point til DGNB

Det er en fordel for rådgiverne, når producenter dokumenterer, hvordan byggevarer bidrager til bæredygtige certificeringer. Det gør det nemmere at sammenligne produkter og holde styr på pointregnskabet.

Rambøll har dokumenteret, at Troldtekt kan bidrage med point til kriterier, der udgør 49 procent af den samlede certificering. Især i renoveringer kan det spille en stor rolle, forklarer Gitte Gylling Hammershøj Olesen, seniorkonsulent i Rambøll. 

Trodtekt Vigerslev Skole

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter