Varmt og venligt børnehus

Børnehuset Klepholm i Støvring er en nyopført børneinstitution, hvor arkitekturen giver en gennemgående ro i rummene. Både rumligt og akustisk!

Børnehuset er inddelt i en halvdel til 80 børnehavebørn og en halvdel til 40 vuggestuebørn, hvorimellem der er et større fællesområde med adgang til en overdækket terrasse ved legepladsen.

De langstrakte facader i træ har en fin variation med vinduer i forskellige størrelser og placeringer afhængigt af rummene bag. Bygningen er inddelt i to afsnit med hver sit samlende, centrale rum, som er markeret ved, at rummet er højere end de omkringliggende rum.

Det hævede tag giver mulighed for ekstra dagslys til rummet fra højtsiddende vinduer, og det er samtidig lykkedes at integrere ventilation i tagløsningen således, at den ikke er synlig. På tagene er der græs, som endnu et eksempel på bæredygtige valg i byggeriet.

Indbygget leg

Ønsket om bæredygtige naturmaterialer kan også mærkes indenfor. Farverne er varme og venlige i brune toner, men samtidig er der også høj grad af taktilitet.

Troldtekt akustikplader med integreret ventilation giver rolige lofter uden synlige installationer. Troldtekt pladerne er valgt i farven lys natur monteret med synligt skinnesystem. Frisk luft strømmer gennem udvalgte plader og fordeler sig nemt i rummene.

I ”tårn-rummene” er lofterne hævet, så der er plads til ovenlys og udluftning. I disse rum er lofterne beklædt med Troldtekt, der samtidig er ført ned af væggene.

Det er en fin differentiering af loftstyperne, der giver en naturlig variation i rummene. I det mere højloftede tårnrum er der plads til mange typer aktiviteter, ikke mindst med de indbyggede huler og det lille legehus midt i rummet, samtidig med at der er arbejdet bevidst med akustikken på flere fronter.

Fakta

Projekt:
Børnehuset Klepholm i Støvring
Arkitekt:
Norconsult
Bygherre:
Rebild Kommune
Troldtekt produkter
Loft- og vægbeklædning:
Troldtekt akustik og Troldtekt ventilation
Farve:
Lys natur
Struktur:
Extrem fin (0,5 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5, ret kant til synlig skinne, K0-S
Montering:
Med skruer og T-35 skinnesystem
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt