AHTS Hovedkvarter

Ved siden af Paustian i Kalkbrænderihavnen ligger AHTS domicil, som er en fornem videreudvikling af de konstruktive principper, der ligger til grund for møbelhuset. Bygningen er enkelt udformet som en længe i 4 etagers højde og med en grundplan på 57 x 24 meter.

Den hvide bygning er forholdsvis lukket mod øst, men åbner sig op mod havnebassinet og den tilstødende lystbådehavn. Huset er trukket tilbage fra kajen og hævet en anelse op i forhold til terræn. En velproportioneret facade med søjlefront giver bygningen en stor værdighed i sit arkitektoniske udtryk. I direkte tilknytning til AHTS er der i 2002 bygget et anneks på 3600 m2.

Interiøret er udformet som et aflangt overdækket atrium, som er omgivet af balkoner og kontorer i flere etager. Receptionen er udsmykket af Lin Utzon, som har dækket hele vægfladen med keramiske fliser, der supplerer arkitekturen på smukkeste vis. Dagslyset i atriet er usædvanligt flot og kommer primært fra det langsgående rytterlys og vestfacadens store glaspartier. Akustikken er behagelig dæmpet og der er anvendt Troldtekt, lys/fin, som er integreret i betonelementerne i lofter og dæk.

Fakta

Projekt:
AHTS Hovedkvarter i København
Arkitekt:
Kim Utzon Arkitekter ApS
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Lys natur
Struktur:
Fin (1,5 mm træuld)
Kantprofil:
11 mm fas, K11, monteret med Troldtekt skruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Thomas Mølvig, arkitekt MAA
Fotos:
Thomas Mølvig, arkitekt MAA