AHTS Hovedkvarter

Ved siden af Paustian i Kalkbrænderihavnen ligger AHTS domicil, som er en fornem videreudvikling af de konstruktive principper, der ligger til grund for møbelhuset. Bygningen er enkelt udformet som en længe i 4 etagers højde og med en grundplan på 57 x 24 meter.

Troldtekt AHTS
Foto: Thomas Mølvig, architect MAA
Den hvide bygning er forholdsvis lukket mod øst, men åbner sig op mod havnebassinet og den tilstødende lystbådehavn. Huset er trukket tilbage fra kajen og hævet en anelse op i forhold til terræn. En velproportioneret facade med søjlefront giver bygningen en stor værdighed i sit arkitektoniske udtryk. I direkte tilknytning til AHTS er der i 2002 bygget et anneks på 3600 m2.

Interiøret er udformet som et aflangt overdækket atrium, som er omgivet af balkoner og kontorer i flere etager. Receptionen er udsmykket af Lin Utzon, som har dækket hele vægfladen med keramiske fliser, der supplerer arkitekturen på smukkeste vis. Dagslyset i atriet er usædvanligt flot og kommer primært fra det langsgående rytterlys og vestfacadens store glaspartier. Akustikken er behagelig dæmpet og der er anvendt Troldtekt, lys/fin, som er integreret i betonelementerne i lofter og dæk.