Ny tegnestue i modernistisk ramme

Da et ungt arkitektpar købte et Friis & Moltke hus på Djursland, fulgte lokalerne til en tandlægeklinik med som tredje fløj i bygningen. Disse lokaler er nu med nænsom hånd omdannet til tegnestue.

Boligen fra 1960 har mange af de karakteristiske træk fra Friis & Moltke villaernes æra i 1960’erne. Huset er meget lukket til gaden, men åbner sig op mod en gårdhave med store glaspartier.

Slidstærke materialer og enkle detaljeløsninger har sikret, at huset endnu står meget originalt, og det arkitektoniske udtryk med grafiske kontraster og repetitioner har været inspiration for indretningen af Haaber Arkitekter i den tidligere tandlægeklinik.

Indgangen fra gaden er bevaret, ligesom flere af de sekundære rum, mens selve klinikkens behandlerrum er lagt sammen til ét stort rum, som nu er indrettet til tegnestue med tekøkken. Dagslyset kommer primært fra højtsiddende østvendte vinduer, men der er også en række små vinduer til gårdhaven.

Renovering med balance

Valget af lofter i tegnestuen var inspireret af boligens rustikke trælofter og faldt på Troldtekt line lofter i lys natur. Arkitekt Mads Haaber har gjort sig mange tanker omkring rummets flader, som alle spiller en vigtig rolle i det modernistiske hus.

Ved at løsrive Troldtekt loftet fra væggene med en notgang, accentueres loftet som en selvstændig flade. At det netop er Troldtekt line, hænger sammen med den rytme og profilering, man finder andre steder i huset, og at loftet har fået en præcision uden at være forfinet.

Mads Haaber har også ønsket sig et loft med karakter og et loft, der svarer til boligens skala, som Troldtekt line gør. At tegnestuen ligger i direkte forlængelse af boligen betyder også, at loftet gerne måtte hjælpe på akustikken og give et hjemligt præg.

Fakta

Projekt:
Tegnestue i Friis & Moltke hus på Djursland
Arkitekt:
Haaber Arkitekter
Bygherre:
Haaber Arkitekter
Troldtekt produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt line
Farve:
Lys natur
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt