Historisk hotel i nye klæder

Hotel Bretagne ligger højt i byen Hornbæk ved byens sø og har gjort det i mere end 100 år. Byen er vokset tæt siden hen, men der er fortsat en smuk udsigt til naturen fra hotellet.

Bygningens historie startede som sanatorium i 1896, og man kan forestille sig, at luften ved den høje beliggenhed nær havet har været sund. Siden 1936 har stedet været badehotel med navnet Hotel Bretagne, men har også haft en hel del andre funktioner indtil 2015, hvor bygningen igen blev handlet og i april 2017 åbnede som Hotel Bretagne. Hotellet har været igennem en gennemgribende renovering og fremstår nu som et moderne hotel, der ikke fornægter sine rødder som badehotel. Mange kommer netop for at slappe af en weekend, men stedet huser nu også faciliteter til konferencer eller større fester. Hotel Bretagne har en stor restaurant orienteret mod udsigten til Hornbæk Sø. De mange typer arrangementer stiller krav til stedets funktionalitet og komfort. Arkitekten foreslog derfor Troldtekt som et gennemgående loftsmateriale, der sikrer en god akustik og arkitektonisk sammenhæng mellem indgangsetagens rum.

Gennemgående løsninger
I forbindelse med indretningen af Hotel Bretagne blev der tilføjet et smukt orangeri, som er tilknyttet den centrale indgang. Receptionen ligger naturligt placeret midt i huset, hvorfra der er adgang til et stort møderum, men også til en lounge med bløde møbler og pejs. Morgenmadsrestaurant og bar ligger også i kontakt til receptionen. Nærhed mellem funktionerne giver en rar atmosfære af intimitet, som ofte præger ældre badehoteller. Udover Troldtekt som et gennemgående materiale, er der tillige valgt at tilføje Troldtekt passiv ventilation og indbyggede Troldtekt højttalere. Ifølge Kasper Heebøll Harboe, medindehaver af hotellet, fungerer løsningen med passiv ventilation og skjulte højtalere rigtig godt - både til hverdag og fest!

Fakta

Projekt:
Hotel Bretagne i Hornbæk
Arkitekt:
Kurt Birk arkitekt maa
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik og Troldtekt ventilation
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5, monteret i C-60 skinnesystem
Højttaleranlæg:
Indbyggede Troldtekt højttalere
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt