Historisk hotel i nye klæder

Hotel Bretagne ligger højt i Hornbæk ved byens sø og har gjort det i mere end 100 år. Byen er vokset tæt siden hen, men der er fortsat en smuk udsigt til naturen fra det renoverede hotel.

Troldtekt, Hotel Bretagne
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Bygningen husede i begyndelsen i 1896 et sanatorium, og man kan forestille sig, at luften ved den høje beliggenhed nær havet har været sund. Siden 1936 har ­stedet været badehotel med navnet Hotel Bretagne, men har også haft en hel del andre funktioner indtil 2015, hvor bygningen igen blev handlet og i april 2017 åbnede som Hotel Bretagne.

Hotellet har været igennem en gennemgribende renovering og fremstår nu som et moderne sted, der ikke fornægter sine rødder som badehotel. Mange kommer for at slappe af en weekend, men stedet huser nu også ­faciliteter til konferencer eller større fester.

De mange typer arrangementer stiller krav til stedets funktionalitet og komfort. Arkitekten foreslog derfor Troldtekt som et gennemgående loftsmateriale, der ­sikrer en god akustik og arkitektonisk sammenhæng mellem ­indgangsetagens rum.

Rar atmosfære med gennemtænkte løsninger

Receptionen ligger naturligt placeret midt i huset, hvorfra der er adgang til et stort møderum, men også til en lounge med bløde møbler og pejs. Morgenmadsrestaurant og bar ligger også i forlængelse af receptionen.

Nærhed mellem funktionerne giver en rar atmosfære af ­intimitet, som ofte præger ældre badehoteller. Ud over at Troldtekt som et gennemgående materiale bidrager til god akustik, er der også tilføjet Troldtekt ventilation og ind­byggede Troldtekt højttalere.