Den svenske husdrøm

God akustik er ikke kun forbeholdt kontorer og offentlige bygninger - hvorfor skulle den ikke også være god derhjemme? I Allerum uden for Helsingborg har Yvette og Anders Lindell bygget deres drømmehus med en fantastisk akustik. Lofterne er beklædt med akustikplader fra Troldtekt.

Vi kalder vores villa for egoisthuset, fortæller Yvette Lindell og griner. Vi har et soveværelse hernede, et hjemmekontor på overetagen og så dette store køkken-alrum. Vi kunne sagtens have fået plads til en etage mere her, men valgte, at der skulle være højt til loftet i stedet.

Da børnene var flyttet hjemmefra, besluttede parret, at nu skulle de have bygget deres drømmehus. Yvette og Anders kontaktede Heidi Mikaelsen på arkitektkontoret Dreams & Coffee AB i Enköping, som tegnede et hus til dem med en åben planløsning og god plads til gæster – lige som de ville have det.

idste år flyttede de så ind i huset. Anders bygger swimmingpools og har selvfølgelig også sørget for en til det nye hus. Den ligger lige uden for soveværelset, hvor der også er et uderum under et stort udhæng, der er beklædt med Troldtekt plader. Yvette kommer oprindeligt fra Brøndby, men har boet i Sverige i mere end 30 år. Hun har kendt til Troldtekt i mange år og har været ovenud tilfreds med den service, hun har fået, når hun har henvendt sig til firmaet. Sammen med en af sine døtre driver Yvette indretningsfirmaet Styling by D.E.Y., som har stået for indretningen af huset.

Vi valgte at bruge akustikplader fra Troldtekt i stedet for gips, forklarer Yvette. Det var vores egen idé! Det giver et mere spændende udtryk og en rigtig god akustik, og så er det betydeligt lettere at sætte dem op, da der ikke skal spartles og slibes, som når man monterer gipsplader.

Fakta

Projekt:
Nybygget privatbolig ved Helsingborg i Sverige, Instagram: @husdrommen.lindell
Arkitekt:
Dreams & Coffee AB
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt skruer
Tekst & Foto
Tekst:
Leo Gullbring, Calimero
Foto:
Leo Gullbring, Calimero