Den svenske husdrøm

I Allerum uden for Helsingborg har Yvette og Anders Lindell bygget deres drømmehus med en fantastisk akustik. Lofterne i huset med åben planløsning er beklædt med akustikplader fra Troldtekt

Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Da børnene var flyttet hjemmefra, besluttede Yvette og Anders at bygge deres drømmehus. Et hus, der er bygget helt efter deres behov og ønsker, ikke efter hvad der er mest salgbart.  

Egoisthus med hjerterum

 - Vi kalder vores villa for egoisthuset, fortæller Yvette Lindell smilende. Underetagen består hovedsageligt af ét stort, højloftet rum med køkken og stue. Dertil kommer et soveværelse med bad og walk-in closet. På overetagen ligger en ekstra hyggestue, hvor parret holder af at trække sig tilbage, når det er tid til afslapning.

 - Vi kunne sagtens have fået plads til en etage mere, men valgte, at der skulle være højt til loftet i stedet. Vi har heller ikke behov for en masse ekstraværelser til overnattende gæster, for alle vores børn og børnebørn bor lige i nærheden, fortæller Yvette. Blot få minutters kørsel derfra har sønnen Mike og svigerdatteren Emmie bygget hus, som også er indrettet med Troldtekt lofter.

God plads til gæster er der nu alligevel hos Anders og Yvette. På grunden er der nemlig opført et gæstehus, som parret bruger til udlejning. Med sin placering overfor hovedhuset er gæstehuset med til at skabe rammen om en skøn udendørs oase. Anders, der bygger swimmingpools, har også sørget for sådan en til drømmehuset. Den ligger i forlængelse af udestuen, der, ligesom gæstehuset, har akustikloft.

Indretning med afsæt i varme naturtoner

Yvette og Anders’ drømmehus er tegnet af Heidi Mikaelsen fra arkitektkontoret Dreams & Coffee AB i Enköping, der har specialiseret sig i klassiske og New England-inspirerede huse. Parret synes godt om den stil, men har samtidig sat sit helt eget præg på byggeriet og indretningen med afsæt i rolige naturfarver. Den enkle indretning kendetegner også indretningsfirmaet Styling By D.E.Y, som Yvette driver sammen med sin datter og svigerdatteren Emmie.

Det er netop Styling By D.E.Y, der har stået for indretningen af Yvette og Anders’ hjem. Boligen har en stor følgerskare på Instagramprofilen @husdrommen.lindell, og her oplever Yvette stor interesse for Troldtekt akustiklofterne blandt sine følgere.

Yvette kommer oprindeligt fra Brøndby i Danmark, men har boet i Sverige i mere end 30 år. Hun har kendt til Troldtekt i mange år og insisterede på en akustikløsning herfra, da drømmehuset skulle bygges.

 - Vi valgte at bruge akustikplader fra Troldtekt i stedet for gips, forklarer Yvette.

 - Det var vores egen idé. Det giver et mere spændende udtryk og en rigtig god akustik. Samtidig er det betydeligt lettere at sætte dem op, da der ikke skal spartles og slibes, som når man monterer gipsplader.

Anders og Yvette stortrives med resultatet og den mærkbare gode akustik i hjemmet. Også udvendigt ved parrets sommerhus har de anvendt Troldtekt akustikplader, som ligeledes er velegnede til udendørs brug.