Natur mod nord og sollys fra syd

Familieboligen i Silkeborg er skabt i synergi med sine omgivelser. Solens stråler er tænkt ind i planløsningen, og muligheden for at have udsigt til smuk natur bliver udnyttet til fulde.

Med en flot udsigt til skov og natur mod nord og sollys fra syd krævede plantegningen nytænkning, da dette funkishus skulle opføres. Boligen på 178 km2 ligger i Silkeborg. Den har samme antal værelser som i et gængs parcelhus, men de er utraditionelt placeret.

– Stue og køkkenalrum ligger i hver sin ende af huset. Mod syd bryder sollyset ind i stuen, og mod nord kan man nyde den super fine udsigt fra køkkenalrummet. Den anderledes plantegning giver huset karakter, siger Henrik Dissing, direktør i HD Bolig, som har opført og indrettet huset.

– De store vinduespartier giver en god effekt i køkkenalrummet. Fordelen ved nordvendte vinduer er, at man kan give den fuld gas på størrelsen, for solen bager ikke ind. Det har vi udnyttet i huset, fortsætter han.

Naturen bydes velkommen

Naturen opleves også i de materialer, der er valgt til huset. Korkgulve på værelserne, og Troldtekt lofter i hele huset bryder med hårde overflader på blandt andet klinkerne i køkkenalrummet.

– Jeg synes, det er væsentligt, at et nyopført hus også er hyggeligt og stemningsfyldt. Derfor har vi så vidt muligt valgt naturens materialer til overflader i huset. Vi har skabt ”varme vægge” med Kabe spartelmasse og valgt et akustikloft fra Troldtekt, som giver mere hygge end et køligt gipsloft. På toppen har loftet også en vigtig funktion i forhold til det akustiske miljø i huset, forklarer Henrik Dissing.

De store vinduer i køkkenalrum binder det indendørs rum sammen med den store udvendige terrasse, der er fremført i samme højde som køkkenet. Det får hjemmet til at smelte sammen med naturen.

Fakta

Projekt:
Privatbolig i Silkeborg
Arkitekt:
HD Bolig
Bygherre:
HD Bolig
Troldtekt Produkter
Loftbeklædning:
Troldtekt akustik
Farve:
Hvid 101
Struktur:
Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil:
5 mm fas, K5
Montering:
Med Troldtekt skruer
Tekst & Fotos
Tekst:
Publico
Fotos:
Anette Roien