Kreis statt Krise: Oplev en verden uden spild på udstilling i Berlin

Hvordan skaber vi en cirkulær verden med produkter, som er en gevinst for mennesker og miljø? Det sætter Cradle to Cradle NGO fokus på med en interaktiv udstilling i Berlin. Troldtekt akustikplader indgår i udstillingen, som er åben for alle i perioden 1. marts til 4. juli 2024.

01.03.2024
Foto: C2C NGO

 

 

Klimaforandringer, biodiversitet under pres og knaphed på ressourcer. Det er blot nogle af de globale udfordringer, der har motiveret Cradle to Cradle NGO til at lancere udstillingen ’Kreis statt Krise’ i Berlin.

Formålet med udstillingen er at vise med konkrete eksempler fra virkeligheden, hvordan producenter kan skabe løsninger, der er sundere for både mennesker og klima.

Udstillingen åbner med et event for inviterede torsdag den 29. februar 2024. I perioden 1. marts til 4. juli kan alle interesserede gratis lægge vejen forbi Freiraum in der Box i Berlin-Friedrichshain, hvor udstillingen finder sted. Her kan du som gæst få en forsmag på en mere cirkulær fremtid.  

 

Intet affald, kun ressourcer

Blandt de udstillede produkter vil der være alt fra emballage fremstillet af kompost til genanvendelige t-shirts og Troldtekt akustikplader af træbeton. Fællesnævneren for alle løsningerne er, at de er designet efter de cirkulære principper i Cradle to Cradle Certified®.

Udstillingen byder også på et C2C-værksted, hvor du kan udvikle dine egne idéer til løsninger, der anvender affald som en ny ressource.

Hele visionen for Cradle to Cradle Certified er netop en verden uden affald, hvor materialer kan indgå i nye biologiske eller tekniske kredsløb. Og hvor materialesundhed, genanvendelse og vedvarende energi er blandt nøglekriterierne.

En strategisk tilgang siden 2012

Hos Troldtekt valgte vi allerede i 2012 at basere vores forretningsstrategi på Cradle to Cradle principperne og lade vores produkter certificere efter den internationalt anerkendte ordning Cradle to Cradle Certfied®. Siden har vi optimeret vores produktion ved at skifte til vedvarende energi, systematisk genanvende affald, tage sundere malingrecepter i brug og meget andet. 

I dag er hele serien af Troldtekt akustikplader i natur og standardfarver certificeret på guldniveau efter Cradle to Cradle Certified.

På udstillingen Kreis statt Krise kan du opleve den nye designløsning Troldtekt® wall deco / v-line i standardfarverne hvid, grå og sort. Akustikpladerne er baseret på cementtypen FUTURECEM™, som har et CO2-aftryk over hele produktets livscyklus, der er 26% lavere end Troldtekt baseret på grå cement og hele 38% lavere end Troldtekt baseret på hvid cement.

FAKTA: Om udstillingen Kreis statt Krise

  • Cradle to Cradle NGO står bag udstillingen i Freiraum in der Box i Berlin. Stedet fungerer som et levende laboratorium for bæredygtigt byggeri.
  • Kreis statt Krise åbner for alle 1. marts 2024 og er åben frem til 4. juli 2024. Der er gratis adgang.
  • Åbningstiderne er torsdage og fredage kl. 11-18 samt lørdage kl. 11-16.

Læs mere om Kreis statt Krise