Nyheder

16:e jun. 2021

CSR-rapport 2020

Troldtekt nærmer sig 100 procent vedvarende energi på egen fabrik.

I produktionen af Troldtekt akustikplader kommer 97,7 procent af den forbrugte energi nu fra fornybare kilder. Energiforbruget per produceret kvadratmeter er reduceret med 28,6 procent på tre år. Begge tal er i tråd med virksomhedens Cradle to Cradle-strategi, som udløste DI Prisen 2020.

11:e jun. 2021

Nye EPD’er fra Troldtekt: Fuld transparens på tværs af produkter

Rådgivere og bygherrer kan nu downloade nye miljøvaredeklarationer (EPD’er) for de forskellige Troldtekt træbetonprodukter.

Her fremgår blandt andet CO2-aftryk fra alle faser i akustikpladernes livscyklus. EPD’erne er verificeret af det tyske Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU).

27:e apr. 2021

Her er loftet, der forener akustik, ventilation og design

Nu kan du få Troldtekt designløsninger i kombination med Troldtekt ventilation. Resultatet er energieffektiv ventilation, god akustik og et karakterfuldt design – samlet i ét loft, hvor installationerne er skjult.

26:e apr. 2021

TEMA: Bæredygtighed i de almene boliger

Cirka hver femte danske bolig er almen, og almene boligselskaber spiller en væsentlig rolle i byggeriets grønne omstilling. Flere boligbyggerier bliver certificeret efter bæredygtighedstandarden DGNB – og der er masser af inspiration at hente fra de vellykkede projekter.

Læs mere i et nyt online tema fra Troldtekt A/S.

18:e mar. 2021

Troldtekts designserie vinder pris ved ’Die schönsten Restaurants & Bars 2021’

Serien af Troldtekt® designløsninger er kåret som årets bedste vægdesign i kategorien byggeri og interiør til restauranter og barer.

Det tyske forlag Callwey står bag prisuddelingen sammen med blandt andre Bund Deutscher Innenarchitekten samt hoteller og restauranters brancheforening, DEHOGA Bundesverband.

15:e mar. 2021

Fornem hæder til Lindholmens Tekniske Gymnasium

Det nybyggede Lindholmens Tekniske Gymnasium i Göteborg har vundet prisen som ’Årets skol- och förskolebyggnad 2021’. Gymnasiet har Troldtekt akustikplader på lofter og vægge for at sikre et behageligt lydmiljø.

1:a mar. 2021

To foreninger modtager et Troldtekt akustikloft

I januar og begyndelsen af februar gjorde Troldtekt det muligt for alle at indstille en forening til at modtage 70 kvadratmeter af designløsningen Troldtekt line. Sammen med tv-vært og designer Søren Vester har vi nu fundet modtageren af det elegante designloft – samt modtageren af endnu et akustikloft fra Troldtekt.

2:a feb. 2021

TEMA: Sådan finder helende arkitektur ind i psykiatrien

Lys, luft, akustik og disponering af rummene. Ikke mindst i psykiatriens nye bygninger bliver arkitektoniske greb brugt til at understøtte behandlingen.

Et nyt online tema fra Troldtekt A/S sætter fokus på visioner og praksis, muligheder og faldgruber inden for helende arkitektur. Læs blandt andet om forskning i og erfaringer med helende principper på psykiatrisygehuset GAPS i Slagelse.

11:e jan. 2021

Indstil en forening, som fortjener et elegant akustikloft

Troldtekt donerer 70 kvadratmeter af designløsningen Troldtekt® line til en forening.

Alle kan indstille en kandidat – og tv-vært Søren Vester hjælper med at vælge modtageren. Læs om indstillingen, og få svar på dine spørgsmål her.

6:e jan. 2021

Frühstückstalk: Hvad batter for bæredygtigheden?

Aldrig er så mange byggematerialer blevet markedsført som bæredygtige. Få hjælp til at navigere imellem fakta, termer og påstande, når Troldtekt deltager i DGNB’s online-debat på den store byggemesse BAU ONLINE.

16:e dec. 2020

Troldtekt er vinder af Dansk-Tysk Erhvervspris

En professionel jury og en åben afstemning har kåret Troldtekt som vinder af Dansk-Tysk Handelskammers pris ’Danish Company of the Year’. Troldtekt får prisen for en succesfuld entré på det tyske marked, hvor salget af de bæredygtige akustikplader nu vokser år for år.

11:e dec. 2020

Ny selvborende skrue letter montering i skinnesystem

Med en ny selvborende strukturskrue til stål er det blevet lettere at montere Troldtekt akustikplader på et C60-skinnesystem. Skruen fås også i en variant til særligt aggressive miljøer.

10:e dec. 2020

Film: Tag med på skovtur – og se, hvordan certificeret træ understøtter biodiversitet

Træ som byggemateriale er med til at fremme den grønne omstilling. Og når træet kommer fra dokumenteret bæredygtige skove, understøtter det samtidig biodiversiteten. I Troldtekt® akustikplader indgår kun træ, som er certificeret efter de førende skovstandarder – FSC® og PEFCTM. Se mere i en ny film fra skov og fabrik.

8:e dec. 2020

Achitects Know-How session sætter fokus på materialer i den cirkulære økonomi

Tilmeld dig online eventen ’Material Matters – the circular economy’, som live-streames 14. december.

Den anerkendte arkitekt Thomas Rau (RAU Architects / Turntoo) og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen (Troldtekt), står for oplæggene.

4:e dec. 2020

TEMA: Design af fremtidens svømmebade

Svømning og vandmotion er populært på tværs af alder og niveau – og mange steder bliver der renoveret eller bygget nyt.

I et nyt online tema samler Troldtekt A/S viden, trends og eksempler, som kan indgå i design af badeanlæg anno 2021.

24:e nov. 2020

Troldtekt kan vinde Dansk-Tysk Erhvervspris

Troldtekt er en af tre finalister, når Dansk-Tysk Handelskammer uddeler prisen ’Danish Company of the Year’. Baggrunden for finalepladsen er væksten i salget af danskproducerede, bæredygtige akustikløsninger på det tyske marked via datterselskabet Troldtekt GmbH.

2:a nov. 2020

Troldtekt debatterer sunde kredsløb i byggeriet

Hvordan kan nutidens affald blive til morgendagens byggematerialer? Det kan du høre mere om ved eventet RAW, som streames online 25. november 2020. InteriorPark står bag arrangementet, hvor Troldtekt medvirker i en paneldebat.

26:e okt. 2020

TEMA: Almene boliger gør byen attraktiv

Med fremrykkede milliarder fra Landsbyggefonden kan byggebranchen fylde flere renoveringer af almene boliger i ordrebøgerne. I et nyt online tema sætter Troldtekt A/S fokus på best practice, når almene boliger skal give bydele et løft. Temaet byder på interviews med eksperter og bygherrer. 

19:e okt. 2020

Byggeriets efterspørgsel kræver mere certificeret træ

Byggeriet efterspørger træprodukter fra dokumenteret bæredygtig skovdrift. Derfor er der brug for flere certificerede skove med rødgran, hvis industrien skal producere i Danmark med lokale råvarer. Sådan lyder opråbet fra Troldtekt A/S, der får opbakning fra FSC Danmark, som varetager en af de to førende træcertificeringer.

19:e okt. 2020

Kommune har FSC®-certificeret sine skove

Efter dialog med Troldtekt slår Ringkøbing-Skjern Kommune to fluer med et smæk ved at få FSC-certificeret alle kommunens skove. På den ene side sikrer det urørt skov og levesteder til planter og dyr, mens man på den anden side også tilgodeser industriens stigende efterspørgsel efter certificeret træ.

15:e okt. 2020

Troldtekt i paneldebat ved Circular Shift 2020 summit

Hvordan opnår vi en cirkulær fremtid? Det er omdrejningspunktet, når Cradle to Cradle Products Innovation Institute blænder op for en række online debatter i oktober. Troldtekt er med i det panel, som taler om innovative samarbejder og robuste forsyningskæder.

7:e okt. 2020

Designserie er nomineret til prestigefuld produktpris

Hele serien af Troldtekt® designløsninger er nomineret til DETAIL Product Award 2020. Prisen uddeles af det tyske arkitekturmagasin DETAIL og online-platformen archipinion. I november er det muligt at stemme på din favorit i fem forskellige priskategorier.

2:a okt. 2020

Troldtekt GmbH vokser og åbner showroom i Hamburg

Der er stor efterspørgsel efter bæredygtige løsninger, der kan sikre et sundt indeklima i byggeriet. Det mærker Troldtekt GmbH i Hamburg, som er datterselskab af den danske producent af Troldtekt® akustikplader. Troldtekt GmbH har netop indviet nyt kontor og showroom i det kreative Altona-kvarter. Målgruppen er især arkitekter.

29:e sep. 2020

Troldtekt A/S vinder DI Prisen for grøn omstilling

En ekspertkomité har valgt Troldtekt som vinder af den prestigefyldte DI Prisen 2020 i et stærkt felt, der også talte FLSmidth og Berendsen. Troldtekt modtager Dansk Industris pris for at øge sin konkurrencekraft via en ambitiøs grøn omstilling, baseret på Cradle to Cradle-konceptet.

18:e sep. 2020

Entreprenør: Danske råvarer er et plus i byggeriet

Det vægter positivt, at Troldtekt akustikplader er et dansk produkt af danske råvarer. Sådan lyder det fra bgb A/S, der blandt andet har valgt Troldtekt til it-virksomheden Vismas nye domicil i Carlsberg Byen.

16:e sep. 2020

Lokale råvarer har vist deres styrke under corona

Ikke alle direktører i byggeriet har sovet lige roligt under corona-krisen, hvor forsyningslinjerne især i foråret var under pres. Det viser en undersøgelse fra DI Byg. Med dansk produktion og alle råvarer inden for cirka 150 kilometer er Troldtekt A/S en af de virksomheder, der har kunnet producere på fuldt tryk under pandemien.

1:a sep. 2020

Troldtekts CSR-rapport er blandt de bedste

Troldtekt er blandt de bedste SMV-virksomheder i Danmark til at rapportere om sit arbejde med bæredygtighed og samfundsansvar. Virksomheden er netop blevet fremhævet for sin seneste rapport af FSR – danske revisorer og Global Compact Network Denmark.

28:e aug. 2020

Oplev prisbelønnet designserie på A@W

Gæsterne på ARCHITECT@WORK i København, Berlin og Stuttgart kan opleve serien af Troldtekt designløsninger, som kombinerer god akustik med en række karakterfulde udtryk.

28:e aug. 2020

Troldtekts grønne omstilling er nomineret til DI Prisen

Dansk Industri uddeler i år prisen til en virksomhed, der har øget sin konkurrencekraft via en ambitiøs grøn omstilling. Det er Troldtekts strategiske arbejde med Cradle to Cradle, der har ført til nomineringen.

18:e aug. 2020

TEMA: Arkitektonisk skønhed

En kombination af funktion og design. Sammenhæng mellem byliv og bygninger. Kunst på lofter og vægge. I et nyt tema pejler Troldtekt A/S sig ind på begrebet arkitektonisk skønhed – med hjælp fra eksperter.

Læs om byggestil i København, anbefalinger til et skønnere Danmark, målbar æstetik med DGNB Diamant, prisbelønnede designløsninger – og meget mere.