Nyheder

28:e jun. 2022

CSR-rapport 2021: Troldtekt A/S sænker CO2-aftrykket med ny cementtype

Kombinationen af den nye FUTURECEM™ fra Aalborg Portland og overgangen til vedvarende energi i egen produktion gør det nu muligt for Troldtekt at levere akustikplader, som er CO2-negative under produktion. Desuden sikrede et skifte af maling på tværs af produktprogrammet, at Troldtekt i 2021 avancerede til den bedste Cradle to Cradle-kategori inden for materialesundhed.

27:e jun. 2022

Innovative akustikplader vinder prestigefuld materialepris

Troldtekt akustikplader baseret på cementtypen FUTURECEM™ er blandt vinderne ved raumprobe Materialpreis 2022. Prisuddelingen hædrer enestående og innovative byggematerialer. Med prisen følger en plads i konceptet ’Le Box’, hvor 100 arkitekter modtager vareprøver.

23:e jun. 2022

Vrå Børne- og Kulturhus er Årets skolebyggeri 2022

Offentlige stemmer og en enig fagjury har kåret det nordjyske Vrå Børne- og Kulturhus som Årets Skolebyggeri 2022. Vinderprojektet, som har opnået DGNB-guldcertificering for bæredygtighed, er med Troldtekt akustiklofter samt skjult Troldtekt ventilation i de fleste rum.

15:e jun. 2022

Tag der Nachhaltigkeit: Troldtekt er med til at markere DGNB-jubilæum

Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen – DGNB e.V. inviterer 8. juli til Tag der Nachhaltigkeit i Stuttgart. Troldtekt er partner og deltager på dagen, der samtidig markerer DGNB’s 15-års jubilæum.

13:e jun. 2022

Verdens første cirkulære børnehave vinder pris ved Danish Design Award 2022

Børnehuset Svanen i Gladsaxe Kommune har vundet årets Danish Design Award i kategorien ’Save Resources’. Svanen er bygget af genbrugsmaterialer og har fokus på bæredygtighed, miljø og indeklima.

Troldtekt akustikplader indgår i designet.

3:e jun. 2022

Troldtekt på Building Green: Sådan bygger du med et dokumenteret bæredygtigt indeklima

God akustik, frisk luft uden skadelig kemi – og materialer, der bidrager til et lavere CO2-aftryk. Indeklimaet vægter højt i dokumenteret bæredygtige bygninger. På Building Green i Aarhus 15.-16. juni 2022 deler Troldtekt A/S sammen med førende eksperter viden og inspiration om emnet.

Mød Troldtekt på stand 20.

2:a jun. 2022

International studenterdyst om fremtidens byliv

18 grupper af universitetsstuderende fra hele verden konkurrerer under Solar Decathlon 2022 i Wuppertal. Målet er at designe og bygge den bedste løsning på fremtidens udfordringer i byerne. Troldtekt deltager både som partner for konkurrencen og som sponsor for et af projekterne.

31:a maj. 2022

Årets skolebyggeri: Fire ud af fem nominerede er med Troldtekt

Hvilken skole skal kåres som Årets Skolebyggeri 2022? Afstemningen er åben for alle frem til 15. juni. Læringshuset Nærheden, Skolen på Islands Brygge, H.C. Ørsted Gymnasiet og Vrå Børne- og Kulturhus er blandt de fem nominerede. I alle fire er Troldtekt akustikløsninger en del af arkitekturen.

24:e maj. 2022

Mere hæder til akustikplader baseret på ny cementtype

Troldtekt® plader baseret på den nye cementtype FUTURECEM™ er vinder af en German Innovation Award 2022. Prisuddelingen hylder bæredygtige design-innovationer.

23:e maj. 2022

Besøg Troldtekt på 3daysofdesign

Designfestivalen 3daysofdesign foregår 15.-17. juni 2022 i showrooms, baggårde, gader og butikker over hele København. Troldtekts karakterfulde showroom i det indre København danner rammen om flere events.

20:e maj. 2022

Oplev Troldtekt akustikløsninger på Ejendomsmessen

På Ejendomsmessen i Brøndby Hallen 1.-2. juni deltager Troldtekt med både en stand og et ekspertoplæg. Oplev blandt andet akustikplader, som er CO2-negative under produktion – og hør, hvordan vi dokumenterer Troldtekts bidrag til bæredygtighed i byggeriet. 

19:e maj. 2022

Nye akustikplader vinder en Green Product Award

Troldtekt® baseret på cementtypen FUTURECEM™ er vinder af en Green Product Award 2022 – endda som "Best of" i sin kategori. Den globale pris hædrer innovative og bæredygtige designløsninger. De nye akustikplader har et negativt CO2-aftryk i produktionsfaserne.  

27:e apr. 2022

Ny hæder til Hotel Koldingfjord

For anden gang på tre år har konferencegæsterne udpeget det smukt beliggende Hotel Koldingfjord som Årets Konferencecenter. Troldtekt® ventilation sikrer god akustik og frisk luft i de elegante konferencelokaler, Bøgesalen og Magnoliesalen.

25:e apr. 2022

Nu åbner Troldtekt nyt showroom i Malmö

Med en grand opening 4. maj slår Troldtekt dørene op til et nyt kontor og showroom i Malmö. Her kan du opleve et bredt udvalg af løsninger, som kombinerer god akustik og et sundt indeklima med karakterfuldt design.

22:a apr. 2022

Nye EPD’er klar: Akustikplader er CO2-negative under produktion

Nu kan rådgivere og bygherrer downloade miljøvaredeklarationer (EPD’er) for fire varianter af Troldtekt akustikplader baseret på cementtypen FUTURECEM™. Livcyklusanalyserne viser, at pladerne har et negativt CO2-aftryk, helt indtil de skal bortskaffes eller genanvendes.

22:a apr. 2022

ARCHITECT@WORK: Oplev sunde og karakterfulde akustikløsninger

Udstillingen ARCHITECT@WORK er nået til München. Onsdag den 27. og torsdag den 28. april 2022 kan arkitekter opleve innovativt design til karakterfulde bygninger – herunder de prisbelønnede Troldtekt designløsninger.  

19:e apr. 2022

Kom til officiel åbning af nyt showroom i Berlin

Das Netzwerk für innovative Raumlösungen indvier nu officielt et nyt showroom i Berlin. Her indgår Troldtekt akustikløsninger og andre interiørprodukter i flotte kontoromgivelser. Torsdag den 12. maj 2022 er der åbningsreception med spændende oplæg.

4:e apr. 2022

FSC Ugen: Fokus på den butsnudede frø og de andre truede arter

I uge 14 afvikler FSC Danmark ’FSC Ugen 2022’, som i år handler om biodiversitet. Troldtekt er FSC®-certificeret og bakker op om initiativet – og om de generelle FSC-principper, der sikrer træ fra ansvarligt skovbrug i byggeriet.

1:a apr. 2022

Troldtekt v-line: Nye designløsninger med diskrete spor

Nu lancerer Troldtekt to nye varianter i den prisvindende serie af designløsninger. Troldtekt® v-line 1way og 2way har elegante v-spor fræset i overfladen. Troldtekt v-line er baseret på de klassiske 25 mm Troldtekt plader og kan produceres til en meget konkurrencedygtig pris.

30:e mar. 2022

Bæredygtige skoler i fokus på SCHULBAU Frankfurt

Oplev et udvalg af Troldtekt akustikløsninger, når myticket Jahrhunderthalle i Frankfurt am Main lægger lokaler til Messe SCHULBAU. Troldtekt deltager både med en stand og et oplæg i messens Experten Lab.   

25:e mar. 2022

Transformeret domicil er Årets kontorbyggeri 2022

KB32 i København er kåret som Årets kontorbyggeri 2022. Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tegnet den transformerede bygning, hvor Poul Schmidt/Kammeradvokaten og Rigsarkivet nu holder til. Troldtekt akustiklofter er en del af det industrielle design.

10:e mar. 2022

To projekter med Troldtekt i spil til at blive Årets kontorbyggeri 2022

Indtil 17. marts kan alle stemme på deres favorit ved prisuddelingen Årets kontorbyggeri 2022, som virksomheden Nohrcon står bag. To ud af de tre nominerede projekter – KAB-Huset i København SV og KB32 i København V – er med Troldtekt akustikløsninger.

9:e mar. 2022

Nyt showroom: Oplev karakterfulde akustikløsninger midt i København

Troldtekt åbner nu showroom i det indre København. Her kan arkitekter og andre fagfolk opleve det brede udvalg af akustikløsninger. Både de CO2-negative Troldtekt plader baseret på cementtypen FUTURECEM™ og de nye designløsninger, Troldtekt v-line, kan opleves i showroomet.

3:e mar. 2022

Cradle to Cradle: Troldtekt rykker op fra sølv til guld

Troldtekt runder nu endnu en milepæl i det strategiske arbejde med bæredygtighed: Hele serien af Troldtekt træbetonprodukter rykker op fra sølv til guld i det bæredygtige designkoncept Cradle to Cradle. Det nye certifikat er opnået efter skiftet til nye malingrecepter i produktionen.

21:a feb. 2022

Troldtekt A/S bliver en del af Kingspan Group: Fælles vision om vækst via fokus på bæredygtighed

Troldtekt A/S, som producerer akustikplader af træ og cement, bliver en del af irske Kingspan Group. Dermed træder Troldtekt ind i en global koncern, der deler visionen om bæredygtighed i byggeriet. Det nye ejerskab skal ruste Troldtekt til fortsat international vækst – med betydelige produktionsudvidelser i Danmark. 

18:e feb. 2022

Troldtekt er nomineret til Byggeriets Klimapris

De nye Troldtekt® akustikplader baseret på cementtypen FUTURECEM™ er nomineret til Byggeriets Klimapris 2022, som Danske Byggecentre står bag. Under produktion og brug har de nye akustikplader et negativt CO2-aftryk.

8:e feb. 2022

CO2-negative Troldtekt akustikplader i spil til German Innovation Award

Troldtekt® baseret på cementtypen FUTURECEMTM er nomineret til den prestigefulde German Innovation Award, der hædrer design-innovationer. De nye akustikplader optager mere CO2, end de udleder i produktionsfasen.

4:e feb. 2022

Projekter med Troldtekt i spil til international hæder

Syv danske projekter med Troldtekt er kandidater til at vinde den internationale pris ’Building of the Year 2022’, som arkitekturplatformen ArchDaily står bag. Registrerede brugere hos ArchDaily kan være med til at vælge, hvilke projekter der skal i finalen.

16:e dec. 2021

Akustikplader med negativt CO2-aftryk er nomineret til Green Product Award

De nye Troldtekt® akustikplader baseret på den grønnere cementtype FUTURECEM™ er nomineret til Green Product Award 2022. Den globale pris hædrer innovative og bæredygtige løsninger, som flytter markedet i en grøn retning. Frem til 31. januar 2022 kan alle stemme på deres favorit.

14:e dec. 2021

Årets Byggeri 2021: Hæder til tre projekter med Troldtekt

Arkitektskolen NEW AARCH i Aarhus og Pakhuset Braunstein på Køge Havn er blandt de fire prisvindere ved prisen Årets Byggeri 2021. Desuden får Erlev Skole i Haderslev hædrende omtale. I de tre projekter er forskellige varianter af Troldtekt akustikløsninger en del af designet.

7:e dec. 2021

Troldtekt lancerer akustikplader med negativt CO2-aftryk

Troldtekt A/S lancerer nu akustikplader, hvor cementen er den patenterede cementtype FUTURECEM™ fra Aalborg Portland. De nye Troldtekt® plader optager mere CO2, end de udleder under produktionen. De akustiske egenskaber, den naturlige styrke og brandsikkerheden er på samme niveau som i akustikpladerne med traditionel cement.

1:a dec. 2021

Fuld transparens: Troldtekt klar med flere EPD’er

Rådgivere og bygherrer kan nu downloade miljøvaredeklarationer (EPD’er) for otte forskellige Troldtekt træbetonprodukter. EPD’erne dokumenterer miljøpåvirkningen fra hele akustikpladernes livscyklus. De nye udgaver tager også højde for pladernes tykkelse og dermed densitet.

11:e nov. 2021

Troldtekt er kåret som Architects’ Darling

En jury bestående af anerkendte arkitekter har tildelt Troldtekt prisen som Architects’ Darling 2021 i kategorien Cradle-to-Cradle Challenge (bæredygtighed). Den førende tyske arkitekturportal Heinze står bag prisen, som Troldtekt modtog ved et awardshow i Celle.

25:e okt. 2021

Magasin 211 hædret med Malmøs arkitekturpris

Den mere end 100 år gamle bygning Magasin 211 er blevet nænsomt renoveret og har fået nyt liv, og arbejdet er blevet belønnet med Malmö Stadsbyggnadpris 2021. Troldtekt akustiklofter er en del af det nye design.

6:e okt. 2021

Historisk bygning vinder ROT-prisen 2021

Den gamle kulbygning Gasverket Hus 8 i Stockholm har gennemgået en omfattende renovering, og resultatet er nu blevet belønnet med den fornemme ROT-pris. De historiske lokaler har i forbindelse med renoveringen fået monteret Troldtekt akustiklofter.

28:e sep. 2021

Nu åbner Danmarks første nybyggede arkitektskole i Aarhus

Arkitektskolen i Aarhus har skiftet adresse til Godsbanearealerne og markerer åbningen med en arkitekturfestival.

Landets første nybyggede arkitektskole er industriel og rå i sit udtryk – og den gode akustik er sikret med Troldtekt lofter, der samtidig er med til at skabe en varm kontrast.

27:e sep. 2021

Tysk valg: TV2 News besøgte Troldtekt i Hamburg

Mandag morgen var et reporterhold fra TV2 News på plads i Troldtekts kontor og showroom i Hamburg. Her fik vi mulighed for at fortælle, hvordan det tyske valg har betydning for en dansk virksomhed med tysk datterselskab – og hvorfor bæredygtighed er den vigtigste mærkesag for Troldtekt.

17:e sep. 2021

Ny test: Troldtekt holder til selv de mest fugtige rum

Ny dokumentation viser, at Troldtekt kan tåle en fugtbelastning på op til 98 procent – samtidig med høje temperaturer. Det understreger, at pladerne er velegnede til selv de mest krævende våde og varme miljøer i for eksempel svømmehaller.

16:e sep. 2021

En vellidt kapacitet takker af efter 42 år hos Troldtekt

Hans Peter Aarslev går på pension efter over fire årtier i salgsafdelingen hos Troldtekt A/S.

Han ser tilbage på et arbejdsliv, hvor forbedring af skolers indeklima, innovative produkter og fokus på bæredygtighed banede vej for Troldtekts gennembrud. Og hvor troværdighed altid har været nøglen til gode kunderelationer.

14:e sep. 2021

Michelin: Stjernestøv over restauranter med Troldtekt

Der var fortjent hæder til en række danske restauranter i verdensklasse, da Michelin-guiden uddelte sine nordiske stjerner for 2021.

Ud over at skabe unikke smagsoplevelser er flere af restauranterne kendetegnet ved at kæle for oplevelsen – både når det gælder smagfuld indretning og god akustik.

8:e sep. 2021

Troldtekts CSR-rapport blandt de bedste

For andet år i træk er Troldtekt kåret som en af de SMV-virksomheder, der er bedst til at rapportere om samfundsansvar.

En god CSR-rapport kræver en strategisk tilgang til bæredygtighed, siger adm. direktør Peer Leth. Han lægger vægt på, at rapporten både beskriver succeser og udfordringer.

7:e sep. 2021

TEMA: Få inspiration til restaurantdesign

I dette Troldtekt online tema får du inspiration til restaurantdesign anno 2021. Læs, hvorfor god akustik er en vigtig del af spiseoplevelsen. Og dyk ned i interviews med arkitekter, der på elegant vis har forenet den gastronomiske oplevelse med et både funktionelt og karakterfuldt design.

19:e aug. 2021

SCHULBAU i Hamburg: Få inspiration til sundt skolebyggeri

Cruise Center Altona i Hamburg danner 15.-16. september 2021 ramme om den anerkendte SCHULBAU-messe. Her kan du opleve et bredt udvalg af Troldtekt akustikløsninger. I messens Experten Lab fortæller Troldtekt, hvorfor fokus på materialesundhed er afgørende i bæredygtige skoler.

18:e aug. 2021

Oplev Troldtekts working showroom i Aarhus

Danmark er åbnet igen – det samme er Troldtekts showroom for arkitekter. Book dit besøg, og oplev de karakterfulde Troldtekt® designløsninger i nye farver, kombinationer og miljøer.

12:e aug. 2021

Bar og restaurant med Troldtekt nomineret til Københavns bedste

Det er nok den lækre mad og de velsmagende øl, gæsterne især husker, når de har besøgt restauranten Sushi Anaba eller ølbaren BRUS. 

Men også akustikken er i fokus med Troldtekt løsninger som en del af designet. De to steder var nomineret i Berlingskes kåring af Byens Bedste i København 2021.