De bæredygtige bygningscertificeringer

Troldtekt akustikplader i kontormiljø på et fundament af velvære

Rådgivere og bygherrer vælger ofte at bygge efter en bæredygtig certificering. Det gør bygningen sundere for miljøet og brugerne – og økonomisk mere attraktiv for ejeren. Læs, hvordan Henning Larsen Architects i praksis arbejder med de førende bygningscertificeringer.

Troldtekt er et Cradle to Cradle-certificeret naturmateriale og bidrager til certificeringer som DGNB, BREEAM, LEED og WELL. Rambøll har udarbejdet dokumentationspakker, som er en hjælp, når rådgivere skal vurdere Troldtekts specifikke bidrag til en af ordningerne. Tilsvarende har Rambøll dokumenteret, hvilke kriterier i et svanemærket byggeri Troldtekt kan bidrage positivt til. Troldtekt er optaget i Nordisk Miljømærknings database over materialer, der kan indgå i svanemærket byggeri

Tag med på inspirationstur til en række certificerede bygninger, hvor Troldtekt sikrer god akustik og et sundt indeklima. Iblandt dem er kontorbyggerierne Eminent (WELL) og Alnatura Arbeitswelt (DGNB) samt Børnehuset Regnskoven (Svanemærket). Kig også ind i det nye ”levende laboratorium” for Cradle to Cradle-certificerede byggematerialer, C2C LAB i Berlin.

Certificeringer hæver barren for bæredygtigt byggeri

Henning Larsen Architects arbejder systematisk ud fra certificeringer gennem hele designprocessen, når en bygning skal ende med en bæredygtig blåstempling.

Læs interviewet med arkitekt og Head of Materials Martha Lewis. Hun fortæller, hvilke krav arbejdet med certificeringer stiller – og hvilke vigtige gevinster tegnestuen høster.

>> Læs interviewet med Martha Lewis

Certificeringer hæver barren for bæredygtigt byggeri

Sådan vægter Troldtekt i det bæredygtige byggeri

Et dokumenteret bæredygtigt byggeri giver gevinster inden for miljø, indeklima, brugervenlighed, trivsel og driftsøkonomi. Se, hvordan Troldtekt bidrager positivt til DGNB og fire andre førende certificeringer. Troldtekt kan nu også levere dokumentation til WELL og svanemærket byggeri.

>> Læs mere om Troldtekts bidrag

Sådan vægter Troldtekt i det bæredygtige byggeri

Troldtekt i Børnehuset Regnskoven

Hvis en bygning skal opnå Nordens officielle miljømærke, skal materialerne bidrage til en lav miljøbelastning. Troldtekt er optaget i Nordisk Miljømærknings database over materialer, der kan indgå i svanemærket byggeri.

Troldtekt akustiklofter er valgt til Børnehuset Regnskoven, som er en af Danmarks første svanemærkede institutioner.

>> Mere om det svanemærkede projekt

Troldtekt akustikplader er optaget i Nordisk Miljømærknings database over materialer, der er godkendt til svanemærket byggeri

Et kontormiljø på et fundament af velvære

Mennesker, der har det godt, præsterer bedre. Sådan lyder filosofien bag Eminent, som er den første WELL-certificerede kontorbygning i Norden, og som dermed er skabt til at fremme menneskers trivsel. Eminent er også certificeret Miljöbyggnad Guld. Projektet er tegnet af Kanozi Arkitekter.

>> Læs interview med Åsa Jentsch fra Kanozi

Troldtekt akustikplader i kontormiljø på et fundament af velvære

Alnatura sætter nye standarder med DGNB-platin

Alnatura, en tysk forhandler af økologiske fødevarer, har med sit hovedkontor i Darmstadt sat nye standarder for bæredygtigt byggeri og brugen af naturmaterialer. Bygningen er tildelt en DGNB-certificering på højeste niveau – platin.

Alnatura Arbeitswelt var i september omdrejningspunkt for den tyske åbning af World Green Building Week.

>> Læs om Alnatura Arbeitswelt

Troldtekt online tema sætter fokus på fordelene ved bæredygtige bygningscertificeringer

Bæredygtigt laboratorium er åbnet i Berlin

Troldtekt akustikløsninger er med i verdens første C2C LAB, som netop er åbnet i Berlin. Den gennemrenoverede bygning er uddannelsescenter, NGO-kontor og ”levende laboratorium” for Cradle to Cradle-certificerede byggematerialer.

>> Kig indenfor i det nye C2C LAB

Bæredygtigt laboratorium med Troldtekt akustikplader er åbnet i Berlin

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter