BIM Europe Konference

BIM Europe konference byder på førende internationale eksperter

De anerkendte arkitektfirmaer MVRDV og Studio Fuksas holder oplæg. Ingeniør- og entreprenørgiganterne Bouygues Construction og Max Bögl Group møder også op. Det samme gør Adam Matthews, som er leder af EU & International BIM Development.

I alt deler syv førende eksperter ud af deres viden, når BIM Aarhus 2. oktober afholder konferencen BIM Europe. Det foregår på Arkitektskolen i Aarhus. Temaet for dagen er BIM i alle byggeriets faser – herunder også det digitale samarbejde på tværs af landegrænser og fag.

Med en international konference i Aarhus for nu tredje år i træk (BIM Finland i 2012 og BIM UK i 2013) har BIM Aarhus efterhånden udviklet sig til facilitator for international BIM-viden.

I 2013 var det IKT-erfaringerne fra Storbritannien, der var på plakaten. Her tiltrak de fire faglige indlæg over 350 professionelle og studerende fra byggebranchen. Og det er givtigt for branchen i Danmark at kigge på erfaringerne fra internationale kolleger.


Tager temperaturen på andre kernelande

– Jeg må sige, jeg var dybt imponeret over, hvor integreret BIM forekommer at være i de forskellige faggrupper, der var repræsenteret på konferencen. Jeg er selvfølgelig på det rene med, at det var blomsten af den engelske byggeindustri, vi havde inviteret – men ikke desto mindre sad man tilbage med fornemmelsen af, at byggeindustrien i Storbritannien i langt bredere og højere grad har taget BIM til sig, end tilfældet er her i Danmark.

Sådan lød det i evalueringen af BIM UK fra arkitekt MAA Per Kortegaard. Han er medlem af BIM Aarhus og lektor på Arkitektskolen Aarhus med blandt andet BIM/Revit som fagligt kompetenceområde.

– I mine øjne kunne det være interessant at arrangere et BIM Europe, hvor vi tager temperaturen på andre kernelande – men mere bredt i Europa, sagde han desuden i evalueringsrapporten.

Den vision bliver nu til virkelighed.

Hvem er oplægsholderne?
Syv internationale oplægsholdere er 2. oktober på talerstolen:

• Mr. Pierre Benning (FR), Bouygues Construction
• Ms. Lejla Secerbegovic (D), Max Bögl Group
• Mr. António Ruivo Meireles (P), nbBIM Virtual Construction
• Mr. Adam Matthews (UK), Head of EU & International BIM Development
• Ms. Emile Koch (NL), MVRDV
• Mr. Marius Sekse (N), COWI
• Mr. Adam Robert Ozarski (I), Studio Fuksas