Duften af hav. Elegant og tidløs indretning. Smagen af mad fra gode råvarer. Det er, hvad du kan forvente, når du besøger Restaurant Strandtangen i Skive. Restauranten ligger ud til fjorden og byder indenfor til en gastronomisk oplevelse med alt det bedste fra det danske køkken i smukke omgivelser.
– Vi laver mad uden dikkedarer. Det er nordisk inspireret med alle de gode, lokale råvarer, det indebærer, fortæller restaurantchef Maria Nørgaard, som sammen med sin mand Halldor Asmundsson forpagter stedet.
Har fået en kærlig hånd
Halldor, der oprindeligt kommer fra Island, er en erfaren herre og har arbejdet som kok på en perlerække af restauranter. Han behøvede ingen betænkningstid, da han tilbage i 2014 overtog Restaurant Strandtangen. Efter en årrække trængte stedet dog til et frisk pust, og hen over en ferie blev restauranten forvandlet til et pragteksemplar på dansk design.
– Restauranten trængte til en kærlig hånd. Vi savnede, at den i højere grad indbød til hygge og samvær, samtidig med at gæsterne kunne nyde en naturskøn udsigt og ikke mindst god mad, fortæller Maria. Derfor henvendte parret sig til designeren Søren Vester.
Resultatet af samarbejdet er en intim restaurant, der med mørke egetræsgulve og sorte akustikplader fra Troldtekt på loft og vægge har fået et eksklusivt, elegant udtryk.
Design med linjer og skyggespil
På trods af restaurantens enkelhed er der ingen tvivl om, at der er tænkt over hver eneste detalje i indretningen. Eksempelvis er den sorte lædersofa på elegant vis bygget ind i væggen. Et centralt element er desuden Troldtekt akustikpladerne, hvor valget faldt på designløsningen Troldtekt line.
– De sorte akustikplader med fræsede spor på langs er omdrejningspunktet. De skaber et smukt skyggespil og gør, at man får en rumlig oplevelse, hvor man kan fordybe sig i maden, i samtalerne og i den smukke udsigt, fortæller designer Søren Vester og uddyber:
– Det stilrene udtryk går igen på alle måder. For eksempel går tjenerne med rustikke læderforklæder, der komplimenterer indretningen på bedste vis.
En restaurant med personlighed
Sammen med Maria og Halldor har Søren Vester også haft for øje, at indretningen skal afspejle restaurantens menu og ikke mindst indehavernes personlighed.
– Når man kommer ind i restauranten, føler man sig med det samme velkommen. Det skyldes i høj grad Maria og Halldors enorme gæstfrihed, der bliver underbygget af indretningen, fortæller Søren Vester.
Det kommer blandt andet til udtryk i form af levende ild i pejsen, den afdæmpede belysning og det store vinrum med glasvægge, der skaber en særlig stemning af elegance og eksklusivitet. Menuen på Restaurant Strandtangen afspejler sig også på underspillet vis i indretningen.
– Fjorden spiller en stor rolle for restauranten, både i forhold til udsigten og menuen. Hvis man kigger efter, ser man det også i indretningen, der har et maritimt udtryk med smukke landskabsbilleder af Limfjorden, fortæller Søren Vester.