Intim restaurantoplevelse med designløsningen Troldtekt® line

På Restaurant Strandtangen i Skive går ærlig, nordisk mad hånd i hånd med en elegant og stilfuld indretning.

Omdrejningspunktet er de sorte akustiklofter med fræsede spor, der skaber en helt særlig stemning. Søren Vester, som har designet restauranten, kalder det ”ret genialt”, at Troldtekt line ophæver mødet mellem akustikpladerne og gør fladen til en helhed. 

Duften af hav. Elegant og tidløs indretning. Smagen af mad fra gode råvarer. Det er, hvad du kan forvente, når du besøger Restaurant Strandtangen i Skive. Restauranten ligger ud til fjorden og byder indenfor til en gastronomisk oplevelse med alt det bedste fra det danske køkken i smukke omgivelser.

– Vi laver mad uden dikkedarer. Det er nordisk inspireret med alle de gode, lokale råvarer, det indebærer, fortæller restaurantchef Maria Nørgaard, som sammen med sin mand Halldor Asmundsson forpagter stedet.

Har fået en kærlig hånd

Halldor, der oprindeligt kommer fra Island, er en erfaren herre og har arbejdet som kok på en perlerække af restauranter. Han behøvede ingen betænkningstid, da han tilbage i 2014 overtog Restaurant Strandtangen. Efter en årrække trængte stedet dog til et frisk pust, og hen over en ferie blev restauranten forvandlet til et pragteksemplar på dansk design.

– Restauranten trængte til en kærlig hånd. Vi savnede, at den i højere grad indbød til hygge og samvær, samtidig med at gæsterne kunne nyde en naturskøn udsigt og ikke mindst god mad, fortæller Maria. Derfor henvendte parret sig til designeren Søren Vester.

Resultatet af samarbejdet er en intim restaurant, der med mørke egetræsgulve og sorte akustikplader fra Troldtekt på loft og vægge har fået et eksklusivt, elegant udtryk.

Design med linjer og skyggespil

På trods af restaurantens enkelhed er der ingen tvivl om, at der er tænkt over hver eneste detalje i indretningen. Eksempelvis er den sorte lædersofa på elegant vis bygget ind i væggen. Et centralt element er desuden Troldtekt akustikpladerne, hvor valget faldt på designløsningen Troldtekt line.

– De sorte akustikplader med fræsede spor på langs er omdrejningspunktet. De skaber et smukt skyggespil og gør, at man får en rumlig oplevelse, hvor man kan fordybe sig i maden, i samtalerne og i den smukke udsigt, fortæller designer Søren Vester og uddyber:

– Det stilrene udtryk går igen på alle måder. For eksempel går tjenerne med rustikke læderforklæder, der komplimenterer indretningen på bedste vis.

En restaurant med personlighed

Sammen med Maria og Halldor har Søren Vester også haft for øje, at indretningen skal afspejle restaurantens menu og ikke mindst indehavernes personlighed.

– Når man kommer ind i restauranten, føler man sig med det samme velkommen. Det skyldes i høj grad Maria og Halldors enorme gæstfrihed, der bliver underbygget af indretningen, fortæller Søren Vester.

Det kommer blandt andet til udtryk i form af levende ild i pejsen, den afdæmpede belysning og det store vinrum med glasvægge, der skaber en særlig stemning af elegance og eksklusivitet. Menuen på Restaurant Strandtangen afspejler sig også på underspillet vis i indretningen.

– Fjorden spiller en stor rolle for restauranten, både i forhold til udsigten og menuen. Hvis man kigger efter, ser man det også i indretningen, der har et maritimt udtryk med smukke landskabsbilleder af Limfjorden, fortæller Søren Vester.

Restaurant Strandtangen

Interview: Derfor valgte designeren Troldtekt line

Søren Vester føler stærkt for at vælge bæredygtige materialer, og så er han meget begejstret for designløsningen Troldtekt line, som gør fladen til en samlet helhed. (Foto: Andreas Houmann)

”Rum, som man ikke kan tale i, er rum, som man ikke kan leve i. Jeg plejer at sige, at glæden larmer – og derfor er det meget vigtigt med et godt lydmiljø.”

Designer Søren Vester

– Jeg synes, det er megafedt at se, hvordan Troldtekt har udfordret og udviklet sit kerneprodukt i en ny designløsning. Den består af samme simple materiale, men man har leget med akustikpladerne og bruger dem til at skabe et nyt og spændende udtryk. Troldtekt line ophæver mødet mellem akustikpladerne og gør fladen til en helhed. Det er ret genialt, synes jeg.

 

– Som designer er jeg sat i verden for at skabe nye ting. Men jeg har lyst til at ændre folks bevidsthed om, at vi skal komme med mere til bordet, end vi tager. Det kan være svært i vores forbrugssamfund, men jeg kan tage et vigtigt skridt ved at vælge bæredygtige løsninger, og her er Troldtekt et sikkert valg. Hvis man en dag vil ændre på indretningen, kan akustikpladerne nemt skilles ad. Og det er samtidig en løsning, der har en økonomi, hvor alle kan være med. Det er meget tiltalende, når jeg som professionel designer skal vælge materialer.

– Alle rum er til mennesker, så når jeg tager hul på en nye indretningsopgave, ser jeg gerne på, hvordan jeg kan tilgodese de menneskelige sanser. En af dem er hørelsen, og derfor er akustiske forbedringer altid en del af løsningen. Rum, som man ikke kan tale i, er rum, som man ikke kan leve i. Jeg plejer at sige, at glæden larmer – og derfor er det meget vigtigt med et godt lydmiljø. Akustikløsninger må endelig ikke blive et add on til rummet, men skal derimod være gennemtænkte løsninger på vægge og loft.