Sort elegance i hjertet af København

På toppen af den tidligere Kongelige Postgård i København har Aarstiderne Arkitekter indrettet et eksklusivt showroom for Fredericia Furniture.

Her skaber det sorte Troldtekt loft en elegant stemning, der for alvor kommer til sin ret, når mørket falder på.

Når Fredericia Furniture holder aftenarrangementer i deres nye showroom, kan de internationale gæster slentre rundt blandt danske møbelklassikere og nyde den betagende udsigt over det lysende København. Over dem sørger omhyggeligt indstillede spots i det sorte Troldtekt akustikloft for at henlede opmærksomheden på de eksklusive møbler fra Børge Mogensen, Wegner og andre danske designere. 

Det er Aarstiderne Arkitekter, der i tæt dialog med Fredericia Furniture har omdannet den tidligere Kongelige Postgård til en moderne arbejdsplads med showroom på øverste etage, hvor der før var Post og Tele Museum.

– Hovedopgaven har været at finde ind til husets sjæl og få de bedste kvaliteter frem. Fredericia Furniture er feinschmeckere, der elsker den klassiske ramme, som bygningen udgør. Det primære fokus er at udstille møblerne, men huset er også en arbejdsplads indrettet til co-working. Så det var vigtigt at få godt lys og god akustik ind i alle rum, fortæller kreativ direktør Mette Gravergaard fra Aarstidernes Spaceplanning-afdeling. 

Hvid stuk og sort Troldtekt

Husets historie skinner tydeligt igennem på etagen under showroomet, hvor et smukt stukloft er bevaret. Derfor er rummet holdt i lyse farver og inddelt med glas og trælameller, med akustikbeklædning på bagsiden af lamellerne. Det står i skarp kontrast til de mørke farver og maskuline materialer som stål og beton, der dominerer showroomet ovenover.

– Showroomet er et eventrum, hvor der kan afholdes aften- og natarrangementer med musik og kokke, der laver lækker mad. Derfor er det indrettet til en helt særlig stemning, og sort passer godt til festklædte gæster. Etagen er indrettet som et hjem, og her udstilles de møbler, som passer bedre i mørke omgivelser. Vi har brugt loftet til at fremhæve den fantastiske udsigt over byens tage, siger Mette Gravergaard.

Sort kræver omtanke

Det kræver omtanke og overblik at bruge et sort loft, især i forhold til lyssætningen. Derfor er det vigtigt at kompensere med lys, hvis man vælger det mørke look, understreger Mette Gravergaard:

– Når man vælger et sort loft, skal man altid kigge på rummets anvendelse. De sorte lofter kan skabe en helt særlig stemning af kvalitet og elegance. Det skal bare være gennemtænkt og sammenstemt. Derfor har vi været omhyggelige med at iscenesætte rummet ved hjælp af spots, der glider i et med det sorte loft. Hvis vi bare har det samme lys alle steder, bliver det uinteressant.

Fredericia Furniture Showroom

Fakta: Frederica Furniture showroom

Arkitekt: Fredericia Furniture + Aarstiderne Arkitekter, Spaceplanning
Bygherre: Datea

Troldtekt produkter:
Loftsbeklædning: Troldtekt akustik
Farve: Sort 207
Struktur: Ultrafin (1,0 mm træuld)
Kantprofil: 5 mm fas, K5

Læs mere om projektet i Troldtekts referencesektion >

Mette Gravergaard, Kreativ direktør i Aarstidernes Spaceplanning-afdeling.