Om Troldtekt A/S

Troldtekt A/S

Hos Troldtekt A/S mener vi, at akustisk komfort og sundt indeklima er centrale elementer i det gode byggeri.

Siden 1935 har vi produceret Troldtekt akustikplader af naturmaterialet træ og cement udvundet fra den danske undergrund.

Vi designer, udvikler og producerer akustikpladerne i Danmark – af lokale materialer og under moderne, miljøskånsomme forhold.

Troldtekt har siden 2022 været en del af den irske koncern Kingspan Group, der leverer højeffektive byggematerialer til det globale byggemarked.

Troldtekt, production facility

Troldtekt® akustik - en bæredygtig løsning

Denne film giver dig en rundtur i vores produktion og fortæller samtidig om vores bæredygtige akustikløsninger og deres vigtigste egenskaber.

Om os

Cradle to Cradle som forretningsstrategi

Hos Troldtekt har vi gjort Cradle to Cradle konceptet til en central del af vores forretningsstrategi. Vi har indgået et langsigtet samarbejde med Vugge til Vugge Danmark, som er vores sparringspartner og hjælper os med at føre strategien ud i livet. Sammen har vi udviklet en køreplan – et roadmap – for, hvordan vi med udgangspunkt i de fem overordnede kategorier i Cradle to Cradle-certificeringen helt konkret skal sikre kvalitet i vores Cradle to Cradle arbejde. Vi har lagt en ambitiøs plan med en række værdiskabende tiltag frem mod 2022.

Vores roadmap er ikke en facitliste, men en plan som løbende bliver tilpasset og opdateret, efterhånden som vi får kortlagt nye muligheder. Eksempelvis har vi allerede overhalet vores oprindelige målsætning om 50% elektricitet fra vindstrøm i 2015, idet vi allerede fra juli 2013 modtager 100% vindstrøm fra DONG.

"Troldtekt akustik-fagmænd har gennemgået kurser i grundlæggende akustiske begreber, beregninger til at ""læse"" et rums akustik samt korrekt montering af forskellige Troldtekt løsninger"

Troldtekt® akustik-fagmand

Troldtekt har uddannet en række tømrere, så de nu er klædt på til at rådgive om god akustik. Vores certificerede Troldtekt akustik-fagmand har gennemgået kurser i grundlæggende akustiske begreber, beregninger til at "læse" et rums akustik samt korrekt montering af forskellige Troldtekt løsninger.

Vores korps af akustik-fagmænd er – næsten – landsdækkende, og du kan læse mere om konceptet og finde din lokale fagmand her

Troldtekt Forest

Corporate Social Responsibility

Vi forstår Corporate Social Responsibility som Troldtekts samfundsansvar i form af vores frivillige arbejde med sociale, etiske og miljømæssige forhold. Vi tror på, at virksomheder gør det godt ved at gøre godt. For os er det helt naturligt, at omverdenens stigende etiske krav går hånd i hånd med vores ønske om at agere ordentligt – lokalt og globalt.

Troldtekt Press

Presse

Troldtekts Presseforum er en service til journalister og andre interesserede. Her bringer vi aktuelle pressemeddelelser samt højtopløselige billeder i tif- eller jpg-format til brug i forbindelse med omtale af Troldtekt A/S.  

Troldtekt er PEFC™- og FSC®-certificeret (FSC®C115450). Som kunde kan du selv vælge, om dine Troldtekt akustikplader skal være FSC- eller PEFC-certificeret

Nyheder

Her på siden kan du læse nyheder om Troldtekt og vores akustikløsninger.

Troldtekt inspirationsseminar om indeklima på Hotel Koldingfjord, hvor akustiklofter med lavtryksventilation sikrer den gode lyd og frisk luft uden træk.

Gratis akustikseminar

Troldtekt tilbyder gratis akustikseminarer til tegnestuer, kommuner og uddannelsesinstitutioner.

Omfattende lovkrav i byggeriet og den minimalistiske byggestil med højt til loftet og mange hårde flader har skabt et øget behov for rådgivning om akustik. Derfor tilbyder Troldtekt gratis akustikseminarer, som veksler mellem faglige oplæg og konkrete øvelser.


Troldtekt, kontakt

Kontakt

Troldtekt produkterne forhandles gennem trælast- og tømmerhandlere. På siden "Kontakt" kan du finde din nærmeste forhandler eller akustik-fagmand samt en oversigt over medarbejderne hos Troldtekt A/S.

Fabrikschef og direktør

Historien om Troldtekt A/S

Her bringer vi historien om Troldtekt A/S. I første kapitel kan du læse om L. Hammerich og grundlæggelsen af Troldtekt i 1855.

Troldtekt er en virksomhed med højeste kreditværdig baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem

Troldtekt er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler, og oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.