Bygningsgenbrug

Lendager Group voksede ud af deres lokaler og har nu fundet sig til rette på Nordhavnen i København i Pakhus 48. Et sted, der på mange måder passer til firmaets DNA.

Troldtekt akustiklofter i erhvervsbyggeri
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Lendager Group er en arkitektvirksomhed, som har et meget dedikeret fokus på bæredygtighed i alle led indenfor byggeri, planlægning og design. Med en nytænkende og holistisk tilgang, tegnes fremtidens byggeri i en cirkulær arkitektur.

Kontoret har også en afdeling for ressourceoptimering og bæredygtig produktudvikling, som ofte er med upcycling af eksisterende materialer. Som et tredje ben, beskæftiger Lendager Group sig også med at guide andre firmaer, som ønsker at omlægge til en cirkulær økonomi. Samlet set har Lendager Groups beskæftigelsesområde krævet mere plads til medarbejdere og modeller.

Den grønne tegnestue

Yderst på Sundkaj i Nordhavn ligger Pakhus 48, hvor også en stribe designvirksomheder har kontor og showroom. Med udsigt til Øresund, kraner, ombyggede siloer og andre pakhuse er beliggenheden enestående.

Hos Lendager Group er der nu højt til loftet og hele tegnestuen kan sidde i ét stort rum omgivet af grønne planter og bygningskomponenter. Kantine og møderum ligger på en indskudt etage med udsyn til arbejdspladserne. Midt i rummet er der skabt en lille oase opbygget i trækasser, hvor medarbejdere kan holde uformelle møder eller spise frokosten.

Over den gamle trækonstruktion er der tidligere blevet monteret et hvidt Troldtekt akustikloft. Et loft, som både sikrer god akustik og er i et materiale, der kommunikerer godt visuelt med en konverteret industribygning som Pakhus 48.