Fællesfaciliteter med charme

Workspace Campen er ikke som de fleste kontorhoteller, for stedet har igennem genbrug og bevaring fået et helt særligt miljø, der har sin egen identitet.

Troldtekt træbetonplader sikrer god akustik i kontor og erhvervsbyggeri

Der er en markant kontrast mellem kontorhotellets moderne fleksibilitet og faciliteter og de tilførte bygningsdele med synligt slid. Bygningen har oprindeligt været Campen Maskinfabrik, som er blevet ombygget ad flere omgange. De 4500 kvm workspace er centralt placeret i Aarhus Vest og har samtidigt gode parkeringsmuligheder. I stueetagen ligger reception, fælles café og kantine i sammenhæng med mødelokaler.

På samme etage er også indrettet lejemål som kontorhotel eller for mellemstore virksomheder. På overetagen ligger mindre lejemål. Idéen om et sted, hvor opstartsvirksomheder, enkeltmandsvirksomheder og mindre virksomheder kan leje sig ind og måske vokse uden at flytte adresse er blevet et udbredt koncept. Byggeselskab Mogens De Linde har tidligere indrettet Workspace Haslegården ikke langt fra Campen.

 

Bæredygtig bygningskultur

Den tidligere industribygning er godt udnyttet til mange kontorpladser, men er samtidigt lyst og luftigt indrettet med en indbydende atmosfære. For at spare ressourcer har man bevaret mest muligt af den oprindelige bygning, hvorfor man finder de originale Troldtekt plader i lofterne. En mere grov type, man sjældent ser i nybyggeri. Men de akustiske egenskaber er bevaret.

I Workspace Campen har man også bevaret andre bygningers historie ved at genanvende gamle porte og vinduer fra Holmen i København. Her har Byggeselskab Mogens de Linde ejendomme genbrugt de anvendelige bygningsdele. Det giver meget charme til kontorerne og gangene med de gamle vinduer, som har en fin patina. For at tilføje varme, stoflighed og variation i rummene, er der også anvendt meget tegl, træ og kobber i forskellige former. De bevarede eller genbrugte elementer har både til formål at løfte en ellers tom bygning, men også gøre det til et sted, der fortæller historier om de fine ressourcer, vi ofte overser.