Oslofjorden Kystkultursenter

Oslofjordmuseet i Asker i Norge er et kystkulturcenter. Museet er på 1700 m2 og har en skole på 740 m2 på begge etager. Museet fungerer som et enestående udstillingsvindue, der dokumenterer Norges berømte tradition for træbåde og præsenterer kystkulturen i Oslofjordområdet.

Troldtekt, Oslofjordmuseum
Foto: Pressential LLP & Tommy Kosior

Her kan de besøgende opleve at få viden præsenteret interaktivt. For eksempel blev Roald Amundsens båd "Maud" – opkaldt efter Dronning Maud af Norge – bygget på dette sted. Amundsen brugte skibet til sin anden ekspedition til Arktis i 1917 og til sin sejlads gennem Nordvestpassagen.

Den anden del af centeret er skolen, som tilbyder alternativ undervisning i håndværk samt aktiviteter og kultur for elever mellem 15 og 16 år.

Der er anvendt Troldtekt akustikplader på alle museets lofter. Arkitekt Lene Neumann fra Romerike Arkitekter forklarer: "Vi valgte disse plader på grund af deres fine struktur og naturlige grå farve, som giver en god kontrast til de hårde overflader i interiøret, især gulvene og væggene af beton og træ og trapperne af metal. Deres akustiske egenskaber hjælper naturligvis med at reducere ekkoene og den konstante støj fra de mange besøgende".