Innovationsfabrikken

Kærligheden til træ var bærende for virksomheden GORI, da den i 1978 opførte fabrikken i Kolding. I ét stort åbent rum var produktion, administration, kantine og forskning samlet, hvorved de perfekte rammer var skabt for GORI's succesfulde, moderne arbejdskultur.

Troldtekt, Innovationsfabrikken
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

I dag er de store træ-bygninger overtaget af IBC i Kolding og kaldes Innovationsfabrikken. Atmosfæren er fulgt med og har inspireret indretningen af det tidligere produktionsområde, til auditorium, læsepladser og uformelle mødesteder. En del af interiøret fulgte med bygningen og hænger tæt sammen med atmosfæren.

Troldtekt på lofterne giver en god akustik i det meget store rum og kunstnerisk dekoration af tankene (af maleren Jean Dewasne), har fra start været en del af den særlige GORI kultur. Den nye skulpturelle indretning i to etager er samlet som en ø med vand og planter, der klart adskiller den fra den eksisterende indretning. Samtidigt er det et nutidigt svar på en åben og transparent rumlighed, hvor træ også er det bærende materiale og akustikken er tænkt ind i det æstetiske udtryk. I auditoriet er væggene listebeklædte med sort Troldtekt bag, hvilket giver en flot grafisk kontrast til auditoriets glasvægge. Særligt brugen af træ giver Innovationsfabrikken en flot og levende helhed, trods de åbenlyse forskelle mellem arkitekturen i 1978 og 2012.

”Studerende, undervisere og erhvervsliv skal mødes og lære af hinanden i IBC Innovationsfabrikkens unikke rammer. Bygningen skal på alle måder understøtte og inspirere i dette møde. Vores overbevisning er, at oplevelsen af kvalitet og velvære er stærkt befordrende for kreativiteten,” forklarer partner hos schmidt hammer lassen architects, John F. Lassen.