Akustikløsninger til LEED-certificeret byggeri

Sådan bidrager Troldtekt® til LEED-certificeringen

Troldtekt lever op til høje krav ­ inden for dokumen­tation af byggematerialer, og det har positiv ­indflydelse ­på en LEED-certificering.

Troldtekt akustikløsninger bidrager positivt til LEED-certificering af bygninger

Troldtekt® kan bidrage til 15 procent af kriterierne i LEED

Troldtekt bidrager positivt til LEED certificering af bygninger, og i samarbejde med Rambøll har Troldtekt A/S udarbejdet færdige ”pdf-pakker” med udførlig dokumentation til LEED-assessorer for de relevante LEED-kriterier.

Bemærk: Troldtekts dokumentation til ovenstående kriterier indeholder fortrolige oplysninger og vil derfor kun blive udleveret til assessorer.

Tabellerne nedenfor viser, hvilke kriterier Troldtekt kan bidrage til ved en LEED-certificering.

Et bæredygtigt materiale ud fra mange aspekter
Troldtekt bidrager positivt til flere kriterier i kategorien "Materials and resources". Det skyldes blandt andet, at akustikpladerne består af 100 procent naturmaterialer: træ og cement.

Det er også et positivt bidrag, at Troldtekt er Cradle to Cradle-certificeret i sølvkategorien. I LEED 2009 New Construction opnår bygninger med Cradle to Cradle-certificerede byggematerialer højere pointscore. Konkret bidrager Troldtekt med ekstra point for ”Material Ingredient Disclosure” og ”Material Ingredient Optimization”.

Desuden medtages det i vurderingen, at produktionsaffald og produktrester af Troldtekt-plader fra byggepladser problemfrit kan genanvendes i det biologiske kredsløb, og at Troldtekt er indeklimamærket i de bedste kategorier.

LEED har fem fokusområder med en række kriterier for hvert område. Troldtekt kan direkte eller indirekte bidrage positivt til 12 kriterier, som fordeler sig på to områder:

Her er nogle af de vigtigste faktorer, som Troldtekt bidrager til ved en WELL-certificering:

Troldtekt LEED logo

LEED er den amerikanske bærdygtighedscertificering for bygninger, som blev etableret i 1998. LEED står for:

Leadership in
Energy and
Environmental
Design

LEED administreres af U.S. Green Building Council, og der er LEED certificerede bygninger i mere end 135 lande. Du kan læse mere om LEED på www.usgbc.org/leed

Troldtekt akustikløsninger bidrager positivt til LEED-certificering af bygninger

Sådan fordeler de fem fokusområder sig i den samlede vurdering:

  • Sustainable sites 26%
  • Water efficiency 10%
  • Energy and atmosphere 35%
  • Materials and resources 14%
  • Indoor environmental quality 15% 
Troldtekt akustikløsninger bidrager positivt til LEED-certificering af bygninger

"LEED har strammet materialekravene igennem årene, og det kan være svært at finde produkter, der matcher alle krav. Det er derfor meget vigtigt, at materialeproducenter sørger for at dokumentere deres produkter i forhold til alle krav.

Troldtekt opfylder eksempelvis ­LEED’s emissionskrav med hensyn til flygtige organiske stoffer, har miljødeklaration (EPD) og har attest på, at træet stammer fra bæredygtigt skovbrug. Det er derfor muligt at opnå point i flere af materialekategorierne, når man anvender Troldtekt.”

David Lindgren (foto)
LEED Accredited Professional
bæredygtighedsekspert
Rambøll Sverige

Udviklingscenter med grøn dagsorden

Vestas Technology R&D Udviklingscenter i Vestjylland er et arkitektonisk symbol på den grønne dagsorden, virksomheden i mange år har været bannerfører for.

Her udvikler ingeniører og energieksperter fremtidens vindkraft i lyse lokaler, hvor lofterne er beklædt med Troldtekt akustikplader.

Centret er LEED-certificeret i kategorien platin.

LEED