Bankhovedkvarter med god akustik

Business Garden Wroclaw er et imponerende byudviklingsprojekt på 17.000 m2 i hjertet af den polske by Wroclaw. Det store LEED Platinum-projekt består af en lang række bygninger med forskellige former for erhverv og rummer bl.a. det nye hovedkvarter for Santander Bank, som er designet af arkitekterne Workplace.

Hovedkvarteret er bemærkelsesværdigt lyst, levende og indbydende for både medarbejdere og gæster og er et spændende bud på, hvordan en moderne bank også kan se ud. Med flere store åbne rum, opholdsområder og konferencelokaler skulle arkitekterne finde en måde at regulere akustikken på. Derfor valgte de at beklæde over 600 m2 af bygningens lofter med Troldtekt akustikplader fra Modern Classic, Troldtekts lokale partnere i Polen.

Troldtekt er det perfekte valg til denne type anvendelsesformål, da akustikpladerne har suveræne akustiske egenskaber. Her har man brugt ultrafine Troldtekt plader i både lys natur og hvid til at bryde lofterne op og skabe en interessant mosaikeffekt.

Troldtekts akustikplader, der er Cradle-to-Cradle-certificerede i guld, fås med en række forskellige overflader og farver og bidrager positivt til en bygnings BREEAM-, DGNB- og LEED-rating. Derudover har akustikplader med Futurecem™, den patenterede nye cement fra Aalborg Portland, et markant mindre CO2-aftryk. Hvis man ser på hele produktets livscyklus, er det faktisk hele 26,4 % mindre end for Troldtekt akustikplader baseret på grå cement og hele 37,7 % mindre end for Troldtekt akustikplader baseret på hvid cement.

Udover at have en god lydabsorption og en attraktiv taktil overflade har Troldtekt akustikplader lang holdbarhed og en lav pris i forhold til deres ydelse og levetid. Pladerne fås i forskellige størrelser og i fire kvaliteter, fra extrem fin til grov, og panelerne kan enten være ubehandlede eller males i stort set enhver RAL-farve.