TEMA: Multikulturhuse

Troldtekt, Kulturhavn Gilleleje

En række nye multikulturhuse har i de senere år set dagens lys. I både storbyer og landsbyer er husene uformelle mødesteder, som samler lokalsamfundet til sport, spisning, salsa – og alt derimellem.

Her på temasiden kan du få forskerens og arkitektens tanker om ”fremtidens forsamlingshuse”. Tag også med til vellykkede multikulturhuse, der skaber liv og fællesskab i storby og landområder. Blandt andet det transformerede Nr. Vium Sports- og Kulturcenter, som har vundet RENOVER prisen.

Oplev desuden, hvordan Troldtekt er med til at sikre den rette atmosfære i husene, hvor der typisk er højt til loftet – både i bogstavelig og overført betydning.

Velkommen til fremtidens forsamlingshus

Overalt i landet skyder nye multikulturhuse op, og ifølge to af de førende eksperter kan vi kun forvente endnu flere. Det stiller store krav til arkitekter og bygningskonstruktører.

Multikulturhusene kan være en svær størrelse at designe, da de ofte skal kunne rumme alt fra undervisning og sport til kulturelle tilbud og sociale aktiviteter.

Troldtekt, multikulturhuse

Skolen lever videre som landsbyens eget hus

Da skolen i Nr. Vium lukkede, købte borgerne bygningerne uden en plan. Med Erik Brandt Dam Arkitekter som engageret rådgiver skabte de et prisbelønnet multikulturhus, som nu er hele landsbyens samlingspunkt.

For arkitekten handlede processen om at lytte til lokalsamfundet og lade skolens kvaliteter leve videre i det nye hus. Nedrevne vægge, glaspartier, stærke farver samt de oprindelige døre og fliser blev en del af løsningen.

Troldtekt Noerre Vium School

Vesterbro-kirke er nu en dagligstue fuld af liv

På Vesterbro i København ligger det prisbelønnede Folkehuset Absalon. Hver dag summer her af liv, når alle aldersgrupper stimler sammen til spisning, yoga, dans og kulturelle events.

ArcgencY Arkitekter, arkitekt MAA Allan Lyth, kunstner Tal R og lysdesigner Marianne Tuxen har alle hjulpet ejer Lennart Lajboschitz med at transformere den gamle kirke til et hjemligt rum.

Troldtekt Absalon kirke

Kulturhavn Gilleleje

Troldtekt, Kulturhavn Gilleleje

Borgerne i Gilleleje har fået et nyt samlingssted – et kulturhus, der er udformet efter en tæt dialog mellem borgerne og Skovhus Architects. Indretningen er rå med robuste flader af beton og træ. Troldtekt lofter sikrer en god akustik i huset, der blandt andet rummer bibliotek, biograf og restaurant. 

Se  fotos og læs mere

KulturZonen Ringe

Troldtekt, Kulturzonen Ringe

Især de unge omkring Ringe har med KulturZonen fået adgang til en række nye aktiviteter: Parkour-bane, bibliotek, musik, dans, teater, café. Skala Arkitekter har stået for den vellykkede renovering af det tidligere sygehus. Her har der været fokus på lys, farver, varierede rum samt god ventilation og akustik.

Se fotos og læs mere

Skanderborg Fælled

Troldtekt, Skanderborg Fælled

Schmidt Hammer Lassen Architects har tegnet Skanderborgs multihus, som huser politi og borgerservice, koncerter og håndboldkampe. Administrationsdelen er DGNB-certificeret i platin, og dobbelthallen er tænkt til både sport og større koncerter. Dagslys strømmer ind i hallen, hvor Troldtekt sikrer den gode akustik.

Se fotos og læs mere

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter