Akustikløsninger til BREEAM-certificeret byggeri

Sådan bidrager Troldtekt® til BREEAM-certificeringen

I BREEAM belønnes blandt andet brug af træ fra bæredygtig skovdrift og ansvarlig produktion af cementen til Troldtekt akustikplader.

Troldtekt akustikløsninger bidrager positivt til BREEAM-certificering af bygninger

Troldtekt bidrager positivt til BREEAM certificering af bygninger, og i samarbejde med Rambøll har Troldtekt A/S udarbejdet færdige ”pdf-pakker” med udførlig dokumentation til BREEAM-assessorer for de relevante BREEAM-kriterier.

Hosstående oversigt viser de BREEAM-kriterier, som Troldtekt bidrager med point til, og som assessorer kan få udleveret dokumentation til. Oversigten er udarbejdet med udgangspunkt i BREEAM International. Vær opmærksom på, at nogle kriterier kræver såvel produkt- som projektspecifikke data.

Bemærk:
Troldtekts dokumentation til disse kriterier indeholder fortrolige oplysninger og vil derfor kun blive udleveret til assessorer.

BREEAM
Troldtekt akustikløsninger bidrager positivt til BREEAM-certificering af bygninger

Fokusområdernes vægtning i den samlede vurdering:

  • Ledelse og kontrol: 12%
  • Sundhed og velvære: 15%
  • Energi: 19%
  • Transport: 8%
  • Vand: 6%
  • Materialer: 12%
  • Affald: 8%
  • Arealanvendelse og økologi: 10%
  • Forurening: 10%
Troldtekt Breeam logo

BREEAM er den britiske bærdygtighedscertificering for bygninger, som blev lanceret af BRE i 1990. BREEAM står for:

Building
Research
Establishment
Environmental
Assessment
Method

I Storbritannien administreres BREEAM af BRE, som er en af grundlæggerne af UK Green Building Council. BREEAM anvendes i mere end 50 lande, og flere europæiske lande har lavet nationalt tilpassede udgaver af BREEAM, herunder Holland og Norge.

Du kan læse mere om BREEAM på www.breeam.com og søge på BREEAM certificerede bygninger på www.greenbooklive.com/breeambuildings.


God akustik i Norges statsarkiver

Bæredygtighed er et centralt element i udformningen af Arkivenes Hus i Stavanger, hvor man har haft et mål om at skabe en bæredygtig bygning af høj kvalitet med lavt energiforbrug og et lavt CO2-aftryk.

Store loftsflader og flere indvendige vægge er beklædt med Troldtekt akustikplader, som absorberer støj og skaber det ideelle, rolige miljø for socialt samvær og arbejde.

Bygningen er blevet tildelt certificeringen BREEAM Excellent, hvor projektet er blevet vurderet ud fra sin miljøpåvirkning. Det gælder alt lige fra sundhed og miljø til energi, transport, materialebrug og økologi.

Troldtekt akustikløsninger bidrager positivt til BREEAM-certificering af bygninger