RENOVER prisen gik til Herning Bibliotek

04.09.2015

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholdt løftede sløret for Danmarks bedste renovering, da han 3. september tildelte Herning Bibliotek RENOVER prisen 2015. 70 repræsentanter fra byggebranchen har udnævnt biblioteket som dette års prismodtager blandt seks nominerede projekter.

Bag renoveringen af Herning Bibliotek står Arkitektfirmaet Kristian H. Nielsen i samarbejde med GPP Arkitekter i skitsefasen.

– Renoveringen af Herning Bibliotek er et fantastisk eksempel på, hvordan man igennem en renovering fuldstændig kan omdanne en bygnings funktion, så bygningen bliver et samlingspunkt i nærområdet. Det vidner det imponerende besøgstal ikke mindst om, begrunder Jesper Nygaard, adm. direktør i Realdania, som sammen med GI (Grundejernes Investeringsfond) står bag RENOVER prisen.

Farvel til fortidens spøgelser
Herning Bibliotek slog dørene op i de nye rammer i august 2014. Biblioteket flyttede fra en fjern placering i udkanten af byen til et trafikeret knudepunkt på Herning gågade. Nærmere bestemt til en adresse, som tidligere husede et stort supermarked, men som blev forvandlet til en spøgelsesbygning, da butikken lukkede.

Efter en gennemgribende renovering, hvor kun den bærende konstruktion stod tilbage, genåbnede bygningen som kulturhus. Det huser også en række kulturtilbud samt lektiecafe og kaffebar. I bygningen er der desuden skabt et indendørs strøg, som forbinder gågaden med byens bus- og togstation.

Rundvisning og vidensdeling
Det er tredje gang, at Realdania og GI uddeler RENOVER prisen. Prisen tildeles et renoveringsprojekt i særklasse, i håb om at vinderprojektet vil inspirere til fremtidige renoveringsprojekter og være med til at sætte fokus på renovering i Danmark.

I forlængelse af prisoverrækkelsen inviterer arrangørerne til gratis rundvisning i de seks finalebyggerier. Her kan du høre mere om renoveringsprocessen, stille spørgsmål og se alle byggedetaljerne – herunder også Troldtekt lofterne, der er valgt som akustikløsning.

Rundvisningen på Herning Bibliotek finder sted den 9. september kl. 15.00-16.30.

Du kan læse mere om, hvordan du tilmelder dig på RENOVER prisens hjemmeside.

Her kan du også se, hvornår der er rundvisninger på de fem øvrige projekter, som var nomineret til prisen. Det drejer sig om:

• Fra stald til bolig, Mårslet
• Irma-karéen, København
• DOK5000, Odense
• DTU Skylab, Kgs. Lyngby
• Boligforeningen Højbo, Frederikshavn

Se fotos, og læs mere om renoveringen på Herning Bibliotek.