Adwards & udmærkelser

Priser og udmaerkelser

Deutscher Nachhaltigkeitspreis 2023

De nye Troldtekt akustikplader baseret på cementtypen FUTURECEM™ er med i opløbet ved den prestigefulde bæredygtighedspris Deutscher Nachhaltigkeitspreis 2022 i kategorien 'Design'. Vinderne kåres ved en prisuddeling i december, hvor blandt andre Bundeskanzler Olaf Scholz er med som æresgæst.

Deutscher Nachhaltigkeitspreis er – ifølge organisationerne bag – Europas største udmærkelse for bæredygtigt og socialt engagement.

Priser og udmaerkelser
Priser og udmaerkelser

materialPREIS 2022

Troldtekt akustikplader baseret på cementtypen FUTURECEM™ var blandt vinderne ved raumprobe Materialpreis 2022. Troldtekt modtog officielt prisen ved en ceremoni i Stuttgart onsdag den 22. juni.

Organisationen raumprobe, som blandt andet driver en online materialedatabase, står bag prisen, der hylder enestående og innovative byggematerialer af høj kvalitet.

Til prisuddelingen havde raumprobe opsat en særudstilling med de prisvindende materialer. Desuden indgik alle vareprøver i konceptet ’Le Box’, som blev sendt til 100 arkitekter og præsenteret online.

Priser og udmaerkelser
Priser og udmaerkelser

Green Product Award 2022

Troldtekt® baseret på cementtypen FUTURECEM™ er vinder af en Green Product Award 2022. Den internationale pris hædrer innovative og bæredygtige designløsninger. Troldtekt er vinder i kategorien Building components.

FUTURECEM er det særlige ved de nye akustikplader, fordi cementtypen er med til at sænke pladernes CO2-aftryk markant.

Måler man faserne råvareudvinding, råvaretransport og fremstilling i akustikpladernes livscyklus, går CO2-regnskabet for Troldtekt baseret på FUTURECEM i minus.

Priser og udmaerkelser
Priser og udmaerkelser

German Innovation Award 2022

Troldtekt® baseret på cementtypen FUTURECEM™ er i foråret 2022 nomineret til den prestigefulde German Innovation Award, der hædrer designinnovationer.

German Design Council står bag prisen, der hædrer innovationer, som blandt tager højde for bæredygtighed samt energi- og ressourceforbrug. De nye Troldtekt akustikplader baseret på FUTURECEM er i spil til en pris i kategorien ‘Excellence in Business to Business’.

Akustikpladerne baseret på FUTURECEM optager mere CO2, end de udleder i produktionsfasen.

Priser og udmaerkelser
Priser og udmaerkelser

Byggeriets Klimapris 2022

Troldtekt® akustikplader baseret på cementtypen FUTURECEM™ var blandt de nominerede til Byggeriets Klimapris 2022, som Danske Byggecentre står bag. Under produktion har de nye akustikplader et negativt CO2-aftryk.

Formålet med Byggeriets Klimapriser er at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber til gavn for klimaet. Derudover handler prisuddelingen om at sætte fokus på virksomheder, der har iværksat strategier for klima, energi, miljø og/eller arbejdsmiljø.

Klimaprisen gik i 2022 til Aalborg Portland for lanceringen af netop FUTURECEM, som er med til at give blandt andet Troldtekt akustikplader et markant lavere CO2-aftryk.

Priser og udmaerkelser
Priser og udmaerkelser

Architects’ Darling 2021

En jury bestående af anerkendte arkitekter har tildelt Troldtekt prisen som Architects’ Darling 2021 i kategorien Cradle-to-Cradle Challenge (bæredygtighed). I mere end et årti har designkonceptet Cradle to Cradle været fundament for Troldtekts forretningsstrategi. 

Den førende tyske arkitekturportal Heinze står bag prisen, som Troldtekt modtog ved et awardshow i Celle. Her fik Troldtekts bæredygtigheds- og kommunikationschef, Tina Snedker Kristensen, overrakt den gyldne statuette af Dr. Christine Lemaitre, som er direktør i Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB e.V.).

Troldtekt kåret som en af de SMV-virksomheder, der er bedst til at rapportere om samfundsansvar
Troldtekt kåret som en af de SMV-virksomheder, der er bedst til at rapportere om samfundsansvar

SMV COP 2021

For andet år i træk er Troldtekt kåret som en af de SMV-virksomheder, der er bedst til at rapportere om samfundsansvar. 

Af begrundelsen for pladsen på årets liste fremgår det blandt andet, at Troldtekts CSR-rapport for 2020 er ”en grundig og let tilgængelig rapport med klare budskaber, der giver en god indføring i Troldtekts arbejde med samfundsansvar”.

Listen over de bedste rapporter fra danske virksomheder i SMV-segmentet med op til 250 medarbejdere sammensættes årligt af FSR – danske revisorer og Global Compact Network Denmark.

Serien af Troldtekt® designløsninger er kåret som årets bedste vægdesign i kategorien byggeri og interiør til restauranter og barer

Die schönsten Restaurants & Bars 2021

Serien af Troldtekt® designløsninger er kåret som årets bedste vægdesign i kategorien byggeri og interiør til restauranter og barer.

Det tyske forlag Callwey står bag prisuddelingen sammen med blandt andre Bund Deutscher Innenarchitekten samt hoteller og restauranters brancheforening, DEHOGA Bundesverband.

Troldtekt kåret som Danish Company of the Year 2020 af Dansk-Tysk Handelskammer

Dansk-Tysk Erhvervspris 2020

En professionel jury og en åben afstemning kårede Troldtekt som vinder af Dansk-Tysk Handelskammers pris ’Danish Company of the Year 2020’.

Troldtekt fik prisen for en succesfuld entré på det tyske marked, hvor salget af de bæredygtige akustikplader vokser år for år.

Troldtekt designløsninger nomineret til DETAIL Product Award 2020
Troldtekt designløsninger nomineret til DETAIL Product Award 2020

DETAIL Product Award 2020

Hele serien af Troldtekt designløsninger var i 2020 nomineret til DETAIL Product Award, der blev uddelt af det tyske arkitekturmagasin DETAIL og online-platformen archipinion.

Troldtekt A/S vinder TDI Prisen for grøn omstilling

DI Prisen 2020

Troldtekt A/S vinder af DI Prisen 2020 for grøn omstilling.

En ekspertkomité valgte Troldtekt som vinder af den prestigefyldte DI Prisen 2020 i et stærkt felt, der også talte FLSmidth og Berendsen.

Troldtekt modtog Dansk Industris pris for at øge sin konkurrencekraft via en ambitiøs grøn omstilling, baseret på Cradle to Cradle-konceptet.

Hvert år uddeler Dansk Industri en pris til en virksomhed, som er lykkedes inden for et bestemt tema. Og i 2020 var Troldtekt A/S modtager af prisen, der blev overrakt ved DI Topmødet den 29. september af H.K.H. Kronprinsesse Mary til Peer Leth, adm. direktør hos Troldtekt A/S.

SMV COP 2020 | Troldtekt

SMV COP 2020

Troldtekt er blandt de bedste SMV-virksomheder i Danmark til at rapportere om sit arbejde med bæredygtighed og samfundsansvar.

Troldtekts CSR-rapport for 2019 har opnået en fornem placering på listen over de bedste rapporter fra danske virksomheder i SMV-segmentet med op til 250 medarbejdere. Listen sammensættes årligt af FSR – danske revisorer og Global Compact Network Denmark for at fremhæve god rapportering i danske Global Compact-medlemsvirksomheder.

For at komme med på listen skal CSR-rapporteringen leve op til skrappe kriterier. Et af kriterierne er blandt andet, at rapporten er troværdig og brugbar – det vil sige, at den leverer troværdig og brugbar information om resultatet af virksomhedens arbejde med Global Compacts principper.

Troldtekt designløsninger nomineret til materialPREIS 2020 i kategorien Design

materialPREIS 2020

Troldtekt designløsninger dystede i 2020 med om den tyske materialPREIS, som hylder de bedste materialer. Designserien fra Troldtekt A/S var kandidat til at vinde den anerkendte pris i kategorien Design.

Bag uddelingen af materialPREIS står raumprobe, som driver en online materialedatabase og en stor udstilling i Stuttgart.

De ni løsninger i Troldtekts designserie gør det muligt at kombinere god akustik, et sundt indeklima og karakterfuld æstetik. Siden lanceringen i 2019 har serien modtaget en ICONIC AWARD 2019 og en German Design Award 2020.

Troldtekt A/S nomineret til SDG Tech Awards Denmark 2020 for virksomhedens systematiske arbejde med verdensmål og Cradle to Cradle

SDG Tech Awards 2020

12 priser blev uddelt, da SDG Tech Awards fandt sted i september 2020. Troldtekt A/S var nomineret i kategorien ’Architecture’ for virksomhedens systematiske arbejde med verdensmål og Cradle to Cradle.

SDG står for Sustainable Development Goals – i Danmark bedre kendt som FN’s 17 verdensmål.

Dokumenteret bæredygtighed og FN’s verdensmål er fundamentet for Troldtekts forretningsstrategi, hvilket i årenes løb har udløst flere priser.

Designløsninger fra Troldtekt nomineret til Danish Design Award 2020

Danish Design Award 2020

Hele serien af Troldtekt designløsninger var blandt finalisterne ved uddelingen af Danmarks nationale designpris i 2020.

Serien af designløsninger omfatter ni forskellige designs, der gør det muligt at kombinere god akustik med en række karakterfulde udtryk.

Uddelingen fandt sted ved en prisfest den 2. juni hos Dansk Industri i København. Her dystede designserien fra Troldtekt med i kategorien ’Feel good – Product’, der af Danish Design Award er beskrevet som ”en designpris for løsninger, der er særdeles æstetiske eller elegante og samtidig udfylder en nyttig funktion”.

Troldtekt® designløsninger kåret som vinder af German Design Award 2020

German Design Award 2020

I foråret 2019 lancerede Troldtekt en ny serie af designløsninger, der gør det muligt at kombinere god akustik og et sundt indeklima med karakterfulde udtryk. I 2020 blev serien kåret som vinder af den prestigefulde German Design Award.

German Design Award uddeles til projekter og produkter, der kommer med nye, banebrydende bidrag til det tyske og internationale designlandskab.

Troldtekt designløsninger lægger op til, at arkitekter kan skabe deres egne mønstre og rytmer i designet – og variere og skalere de enkelte design. Det giver stor frihed til at forene form og funktion i alle typer byggeri.

Designløsningerne er industrielt produceret, blandt andet ved hjælp af CNC-teknologi. Det betyder, at de kan købes til konkurrencedygtige priser. Alle løsningerne giver oplevelsen af en stor sammenhængende enhed på lofter eller vægge. Det handler kort sagt ikke om pladen, men om fladen.

Troldtekt designløsninger vinder af ICONIC Awards 2019

ICONIC Awards 2019

Troldtekts serie af designløsninger, der giver arkitekter mulighed for at kombinere god akustik med karakterfulde udtryk, vandt i 2019 ICONIC Awards. Den tyske designpris blev uddelt af German Design Council ved en ceremoni i München i oktober 2019.

Troldtekt designløsninger blev udpeget som vinder i kategorien ’Innovative Architecture’ med følgende jurybegrundelse:

"Troldtekt har udviklet en æstetisk og funktionelt overbevisende løsning, hvis fordel ligger i kombinationen af individualisering og standardisering. Disse diametralt modsatte egenskaber giver arkitekter størst mulig fleksibilitet til en rimelig pris – og med 100 procent naturlige materialer. I Troldtekt designløsninger forenes velfunderet materiale-knowhow med innovativ styrke."

Akustikløsningen Troldtekt® contrast i finalen ved Danish Design Award

Danish Design Award 2019

Akustikløsningen Troldtekt contrast var blandt de udvalgte finalister ved Danish Design Award 2019 i kategorien Feel Good – en designpris for løsninger, som er særdeles æstetiske eller elegante og samtidig tilbyder en brugbar funktion.

Troldtekt contrast er en kombination af klassiske Troldtekt akustikplader og elegante trælister. Løsningen blev lanceret i foråret 2018 til private boligejere og er et bud på, hvordan eksklusiv boligakustik kan løse de akustiske udfordringer, som let opstår i et moderne hjem med mange hårde overflader.

Troldtekt ventilation vinder af German Design Award 2019

German Design Award 2019

Summen af fordele ved Troldtekt ventilation fik i 2019 German Design Council til at hædre produktet med den prestigefulde German Design Award.

I jurybegrundelsen lød det: "Dette moderne loftbeklædningssystem kombinerer akustikregulering med ventilation i en yderst funktionel og æstetisk løsning. En innovativ løsning, der åbner op for nye indretningsmuligheder."

Troldtekt ventilation er en helhedsløsning baseret på lavimpuls-indblæsning gennem et ventilationsloft. En løsning, der sikrer effektiv indeklimakontrol – og giver mulighed for større luftskifte og køleeffekt end traditionelle ventilationssystemer. Et minimalt tryktab gennem loftet sikrer en jævn luftfordeling i lokalet.

På den måde sikrer Troldtekt ventilation frisk luft uden træk, støj og synlige installationer. Samtidig kan løsningen reducere energiforbruget med over 70 procent i forhold til traditionelle ventilationssystemer.

Troldtekt A/S modtager af FSC Danmarks 100%-diplom

FSC Danmarks 100%-diplom 2018

I 2018 øgede Troldtekt andelen af akustikplader, som produceres med FSC-certificeret træ fra ansvarlig skovdrift (FSC®C115450).

Ambitionen er, at virksomhedens indkøb og brug af FSC-certificeret træ skal stige yderligere og på længere sigt ramme 100 procent. Den ambition udløste i 2018 en fornem anerkendelse i form af FSC Danmarks 100%-diplom.

Med diplomet hylder FSC Danmark de virksomheder, som har en offentlig politik om at bruge 100 procent FSC-certificeret træ i en eller flere produktgrupper.

Troldtekt akustik hædret som Danmarks bedste bygningskomponent med Bygningskomponentprisen 2017

Bygningskomponentprisen 2017

Troldtekt akustik hædret som Danmarks bedste bygningskomponent. Det stod klart, da Troldtekts adm. direktør, Peer Leth, onsdag den 1. november 2017 modtog årets Bygningskomponentprise.

Bygningskomponentprisen uddeles hvert andet år af VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN til en eller flere personer, som har gjort en særlig indsats for industrielt fremstillede bygningskomponenters værdi, betydning og praktiske anvendelse i dagligdagen.

Prisen gik i 2017 til Troldtekt, fordi produkt og virksomhed – med Peer Leth som direktør – har været igennem en markant udvikling.

I en udtalelse fra indstillingskomiteen lød det: "Troldtekt akustikplader er et mønsterværdigt eksempel på, hvordan en forholdsvis enkel bygningskomponent med få anvendelsesmuligheder er blevet videreudviklet, så pladerne i dag kombinerer æstetik med funktionalitet og kan anvendes i mange former for byggeri."

Med prisen fulgte 100.000 kroner, som vil blive anvendt som startkapital til et kombineret museum og showroom om Troldtekt.

Troldtekt indgår som en central del i innovativ ventilationsløsning, der i 2017 vandt ELFORSK Prisen

ELFORSK Prisen 2017

ELFORSK Prisen 2017 gik til en systemløsning, der via naturlig køling og diffus loftventilation giver store energibesparelser og høj komfort. Troldtekt ventilationslofter indgår som en central del i vinderprojektet.

Frisk luft, behagelig temperatur og lavt energiforbrug er alle tre fordele forbundet med den innovative ventilationsløsning, der i juni 2017 blev tildelt årets ELFORSK pris - en pris, der hædrer el-forskning, som bidrager til Danmarks grønne omstilling.

Vinderprojektet er udviklet af forskere fra Aalborg Universitet og kombinerer de tre kendte teknologier diffus ventilation, naturlig køling og termoaktive dæk.

Troldtekt rhombe - designløsningen med 3D-effekt - vinder af German Design Award 2017

German Design Award 2017

Troldtekt rhombe - designløsningen med 3D-effekt - vinder af German Design Award 2017.

German Design Council valgte i 2017 at hædre Troldtekt rhombe med rådets ypperste pris, German Design Award, i kategorien Material and Surfaces.

Dermed modtog Troldtekt for andet år i træk den "dobbelte hæder" fra German Design Council i form af både en German Design Award og en ICONIC Award, som Troldtekt rhombe vandt tidligere på året. 

Tidligere har akustikløsningen Troldtekt wave modtaget de to priser.

Troldtekt A/S take-back strategi kvaliteret til finalen om fælleseuropæisk EU-miljøpris

Finalist til EU-miljøpris 2016-2017

Troldtekt A/S' take back-strategi er baseret på principperne i det bæredygtige Cradle to Cradle-koncept og har til formål at gøre træbetonaffald fra byggeriet til en ny ressource.

Strategien blev i foråret 2017 tildelt den danske EU-miljøpris 2016.

Dermed opnåede Troldtekt også at kvalificere sig til efterårets finale om den fælleseuropæiske miljøpris European Business Awards for the Environment 2016-2017.

Troldtekt nomineret til Det Bæredygtige Element - Produktprisen 2016

Det Bæredygtige Element 2016

Troldtekt A/S nomineret til Det bæredygtige Element - Produktprisen 2016.

Prisen blev uddelt af Building Green og InnoByg til en udstiller på Building Green med et produkt, der har bidraget til at gøre byggeriet grønnere og mere bæredygtigt.

"Troldtekt har gjort meget ud af at dokumentere forskellige aspekter af produktets bæredygtighed i forhold til livscyklus-analyse, Cradle to Cradle samt indeklimapåvirkninger og er en inspiration for andre produkter, hvor der tænkes bæredygtighed rundt om produktet i flere dimensioner."

Sådan lød begrundelsen for nomineringen af Troldtekt til Det bæredygtige Element - Produktprisen 2016.

Designløsningen Troldtekt rhombe vinder af ICONIC Award 2016

ICONIC Awards 2016

God akustik, elegant design og bæredygtighed står højt på ønskelisten i moderne byggeri, og med Troldtekt rhombe får arkitekter og bygherrer alle tre fordele samlet i én løsning.

Det var baggrunden for, at German Council i 2016 præmierede Troldtekt rhombe med en ICONIC Award i kategorien Wall, Floor, Ceiling.

Det var andet år i træk, at et akustikprodukt fra Troldtekt var blandt vinderne ved ICONIC Awards. Året inden løb den bølgeformede akustikplade Troldtekt® wave med den fornemme pris.

Troldtekt A/S modtager af EU-miljøprisen 2016

EU-miljøpris 2016

Troldtekt A/S modtog i 2016 EU-miljøprisen, som uddeles af Ingeniørforeningen i samarbejde med EU og miljøministeriet.

Prisen i kategorien "Bæredygtige Processer" blev givet for Troldtekts take back-strategi, der er baseret på principperne i det bæredygtige Cradle to Cradle-koncept og har til formål at gøre træbetonaffald fra byggeriet til en ny ressource.

Som modtager af den danske EU-miljøpris gik Troldtekt videre i opløbet om en af de fælleseuropæiske EU-miljøpriser. 

Akustikløsningen Troldtekt wave vinder af Byggeriets Klimapris 2016

Byggeriets Klimapris 2016

På fagmessen BYGGERI '16 blev Klimaprisen, Miljøprisen og Energiprisen uddelt, og Troldtekt wave vandt i kategorien Klima.

Formålet med Byggeriets Klimapris er – ligesom de to øvrige priser, der blev uddelt på messen – at fremme klimavenlige løsninger i byggeriet.

Komitéen, som udpegede vinderne, lagde bl.a. vægt på, at Troldtekt siden 2013 har baseret sit elforbrug 100% på vedvarende energi (vindstrøm), samt at energien til opvarmning i produktionen er baseret på CO2-neutralt træaffald, herunder eget produktionsaffald.

Akustikløsningen Troldtekt wave vinder af German Design Award 2016

German Design Award 2016

Troldtekt wave vinder af German Design Award 2016 i kategorien Excellent Product Design, Material and Surfaces.

Juryen i German Design Award hæftede sig blandt andet ved, at Troldtekt wave ”giver rummet varme, elegance og ro” og åbner for ”en lang række designmuligheder”. ”Et fantastisk produkt, som er både funktionelt og utroligt æstetisk,” lød det videre i begrundelsen. 

German Design Award uddeles af German Design Council, som er et af verdens førende videncentre for design.

Troldtekt A/S modtog udmærkelsen Highly Commended til Responisble Business Award 2015

Responsible Business Award 2015

Troldtekt A/S modtog udmærkelsen Highly Commended til Responsible Business Awards 2015 for virksomhedens forretningsstrategiske arbejde med Cradle to Cradle-konceptet.

Responsible Business Awards blev uddelt af britiske Ethical Corporation ved en ceremoni i London den 25. september 2015, og juryen sagde om Troldtekt:

“A small to medium company that has taken its product to the next step to transform its business and environmental foot print in a future proof manner that mirrors the performance of large companies. Judges particularly noted reporting metrics and moves to assured transparency.”

Troldtekt var en af syv nominerede i kategorien Business Strategy - Best Small to Medium Enterprise, hvor prisen gik til den virksomhed med under 250 ansatte, der havde fremvist klarest bæredygtig innovation i 2014.

Akustikløsningen Troldtekt wave vinder af ICONIC Awards 2015

ICONIC Awards 2015

Troldtekt wave vinder af ICONIC Awards 2015.

Troldtekt wave blev af juryen beskrevet som en skulpturel væg- og loftbeklædning, hvis naturlige og enkle æstetik passer i mange forskellige rum.

Juryen fremhævede desuden det interessante og rolige spil mellem lys og skygge fremkaldt af akustikpladens bølger.

Akustikløsningen Troldtekt wave modtager af Green Product Award 2015

Green Product Award 2015

Den 8. juni 2015 modtog Troldtekt A/S ved et award show i handelskammeret i Berlin en Green Product Award for produktnyheden Troldtekt wave.

I sin begrundelse roste juryen blandt andet Troldtekt wave for et ”rent og enkelt” design og fremhævede desuden akustikpladens Cradle to Cradle-sølvcertificering.

To Troldtekt akustikløsninger blandt de nominerede til DETAIL Produktpreis 2015
To Troldtekt akustikløsninger blandt de nominerede til DETAIL Produktpreis 2015

DETAIL Produktpreis 2015

2 x Troldtekt var blandt de 36 finalister til DETAIL Produktpreis 2015.

Troldtekt wave var nomineret i kategorien Inside, mens de klassiske Cradle to Cradle-certificerede Troldtekt akustikplader var nomineret i kategorien Green.

DETAIL Produktpreis går til produkter, der særligt appellerer til arkitekter, og juryen lægger i sin bedømmelse vægt på blandt andet produkternes konstruktion, materiale, design, funktionalitet og grad af innovation.

Troldtekt A/S opnåede hædrende omtale af juryen bag The Circular Economy Awards 2015

The Circulars 2015

Troldtekt opnåede international hædrende omtale (“Highly Commended”) af juryen bag The Circular Economy Awards 2015.

Circular Economy Awards uddeles til organisationer, der i særlig grad har bidraget til at fremme principperne i cirkulær økonomi, og Troldtekt var indstillet i kategorien Pioneer.

En konkret køreplan, som gør bæredygtighed til omdrejningspunkt i forretningsstrategien, sikrede Troldtekt årets CSR Strategy Prize 2014

CSR Awards 2014

En konkret køreplan, som gør bæredygtighed til omdrejningspunkt i forretningsstrategien, sikrede Troldtekt A/S årets CSR Strategy Prize 2014.

Troldtekt modtog prisen i et stærkt felt, der desuden bestod af Velux A/S og A.P. Møller – Mærsk A/S.

Troldtekt A/S modtager af Byggeriets Miljøpris

Byggeriets Miljøpris 2010

I foråret 2010 modtog Troldtekt A/S Byggeriets Miljøpris for virksomhedens miljøvision og for at have fokus på miljø og bæredygtighed gennem hele produktets livscyklus.

Igen i 2014 var Troldtekt A/S nomineret til prisen på grund af virksomhedens implementering af Cradle to Cradle principper i forretningsstrategien.