Adwards & udmærkelser

Troldtekt designserie er nomineret til den prestigefulde DETAIL Product Award 2020
Troldtekt designserie er nomineret til den prestigefulde DETAIL Product Award 2020

DETAIL Product Award 2020

Hele serien af Troldtekt® designløsninger er nomineret til DETAIL Product Award 2020. Prisen uddeles af det tyske arkitekturmagasin DETAIL og online-platformen archipinion.

I november er det muligt at stemme på din favorit i fem forskellige priskategorier.

>> Læs mere

Troldtekt A/S vinder DI Prisen for grøn omstilling

DI Prisen 2020

Troldtekt A/S vinder DI Prisen for grøn omstilling.

En ekspertkomité har valgt Troldtekt som vinder af den prestigefyldte DI Prisen 2020 i et stærkt felt, der også talte FLSmidth og Berendsen. Troldtekt modtager Dansk Industris pris for at øge sin konkurrencekraft via en ambitiøs grøn omstilling, baseret på Cradle to Cradle-konceptet.

Hvert år uddeler Dansk Industri en pris til en virksomhed, som er lykkedes inden for et bestemt tema. Og i 2020 er Troldtekt A/S modtager af prisen, der blev overrakt ved DI Topmødet den 29. september af H.K.H. Kronprinsesse Mary til Peer Leth, adm. direktør hos Troldtekt A/S.

>> Læs mere

Troldtekt designløsninger dyster med om materialPREIS 2020

materialPREIS 2020

Troldtekt® designløsninger dyster med om materialPREIS 2020.

Designserien fra Troldtekt A/S er kandidat til at vinde den anerkendte materialePREIS, som hylder de bedste materialer.

De ni løsninger i Troldtekts designserie gør det muligt at kombinere god akustik, et sundt indeklima og karakterfuld æstetik. Siden lanceringen i 2019 har serien allerede modtaget en ICONIC AWARD 2019 og en German Design Award 2020. Nu kan den også løbe med en materialPREIS 2020 i kategorien Design.

Bag uddelingen står raumprobe, som driver en online materialedatabase og en stor udstilling i Stuttgart.

>> Se hele serien af Troldtekt designløsninger

Troldtekt nomineret til SDG Tech Awards Denmark 2020

SDG Tech Awards 2020

Troldtekt A/S er nomineret til en SDG Tech Award i kategorien ’Architecture’.

12 priser bliver uddelt, når SDG Tech Awards finder sted i september. Troldtekt A/S er nomineret i kategorien ’Architecture’ for det systematiske arbejde med verdensmål og Cradle to Cradle

Dokumenteret bæredygtighed og FN’s verdensmål er er fundamentet for vores forretningsstrategi. Det har udløst flere priser over de seneste år, og nu kan en ny være på vej. Troldtekt er nomineret til en SDG Tech Award i kategorien ’Architecture’. SDG står for Sustainable Development Goals – i Danmark bedre kendt som FN’s 17 verdensmål.

>> Læs mere

Ny Troldtekt designserie i finalen ved Danish Design Award 2020

Danish Design Award 2020

Hele serien af nye Troldtekt® designløsninger er blandt finalisterne ved årets uddeling af Danmarks nationale designpris.

Den nye serie omfatter ni forskellige design, der gør det muligt at kombinere god akustik med en række karakterfulde udtryk. Serien har allerede vundet to førende designpriser i Tyskland, og nu har juryen ved Danish Design Award valgt serien som finalist ved årets uddeling af den nationale designpris.

Uddelingen finder sted ved en prisfest 2. juni hos Dansk Industri i København. Her dyster designserien fra Troldtekt med i kategorien ’Feel good – Product’, der ifølge Danish Design Award er ”en designpris for løsninger, som er særdeles æstetiske eller elegante og samtidig udfylder en nyttig funktion”.

>> Se hele serien af Troldtekt designløsninger

Troldtekt® designløsninger er kåret som vinder af German Design Award 2020

German Design Award 2020

Serien af Troldtekt® designløsninger er kåret som vinder af German Design Award 2020.

I foråret 2019 lancerede Troldtekt en ny serie af designløsninger, der gør det muligt at kombinere god akustik og et sundt indeklima med karakterfulde udtryk. Nu er serien blevet kåret som vinder af den prestigefulde German Design Award 2020, som officielt uddeles i februar 2020.

Priserne går til projekter og produkter, der kommer med nye, banebrydende bidrag til det tyske og internationale designlandskab.

Troldtekt designløsninger lægger op til, at arkitekter kan skabe deres egne mønstre og rytmer i designet – og variere og skalere de enkelte design. Det giver stor frihed til at forene form og funktion i alle typer byggeri.

Designløsningerne er industrielt produceret, blandt andet ved hjælp af CNC-teknologi. Det betyder, at de kan købes til konkurrencedygtige priser. Alle løsningerne giver oplevelsen af en stor sammenhængende enhed på lofter eller vægge. Det handler kort sagt ikke om pladen, men om fladen.

>> Se designløsningerne her

Nye Troldtekt designløsninger vinder anerkendt tysk designpris

ICONIC Awards 2019

Nye Troldtekt® designløsninger vinder anerkendt tysk designpris

Troldtekts nye serie af designløsninger, der giver arkitekter mulighed for at kombinere god akustik med karakterfulde udtryk, har vundet ICONIC Awards 2019. Den prestigefulde, tyske designpris bliver uddelt af German Design Council ved en ceremoni i München i oktober 2019.

Troldtekt designløsninger er udpeget som vinder i kategorien ’Innovative Architecture’ med følgende jurybegrundelse:

– Troldtekt har udviklet en æstetisk og funktionelt overbevisende løsning, hvis fordel ligger i kombinationen af individualisering og standardisering. Disse diametralt modsatte egenskaber giver arkitekter størst mulig fleksibilitet til en rimelig pris – og med 100 procent naturlige materialer. I Troldtekt designløsninger forenes velfunderet materiale-knowhow med innovativ styrke.

>> Se designløsningerne her

Troldtekt® contrast er i finalen ved Danish Design Award

Danish Design Award 2019

Troldtekt® contrast i finalen ved Danish Design Award.

Akustikløsningen Troldtekt contrast var blandt de udvalgte finalister ved Danish Design Award 2019 i kategorien Feel Good – en designpris for løsninger, som er særdeles æstetiske eller elegante og samtidig tilbyder en brugbar funktion.

Troldtekt contrast er en kombination af klassiske Troldtekt akustikplader og elegante trælister. Løsningen blev lanceret i foråret 2018 til private boligejere og er et bud på, hvordan eksklusiv boligakustik kan løse de akustiske udfordringer, som let opstår i et moderne hjem med mange hårde overflader.

Læs mere om Troldtekt contrast her >

Troldtekt ventilation er vinder af German Design Award 2019

German Design Award 2019

Troldtekt® ventilation vinder German Design Award 2019.

Summen af fordele ved Troldtekt ventilation har nu fået German Design Council til at hædre produktet med den prestigefulde German Design Award 2019.

I jurybegrundelsen lyder det: "Dette moderne loftbeklædningssystem kombinerer akustikregulering med ventilation i en yderst funktionel og æstetisk løsning. En innovativ løsning, der åbner op for nye indretningsmuligheder."

Troldtekt ventilation er en helhedsløsning baseret på lavimpuls-indblæsning gennem et ventilationsloft. En løsning, der sikrer effektiv indeklimakontrol – og giver mulighed for større luftskifte og køleeffekt end traditionelle ventilationssystemer. Et minimalt tryktab gennem loftet sikrer en jævn luftfordeling i lokalet.

På den måde sikrer Troldtekt ventilation frisk luft uden træk, støj og synlige installationer. Samtidig kan løsningen reducere energiforbruget med over 70 procent i forhold til traditionelle ventilationssystemer.

Læs mere om Troldtekt® ventilation her > 

Troldtekt, FSC Danmarks trædiplom

FSC Danmarks 100%-diplom

I 2018 har vi hos Troldtekt øget andelen af akustikplader, som produceres med FSC-certificeret træ fra ansvarlig skovdrift (FSC®C115450). Ambitionen er, at vores indkøb og brug af FSC-certificeret træ skal stige yderligere, og at vi på længere sigt rammer 100 procent. 

Den ambition har udløst en fornem anerkendelse i form af FSC Danmarks 100%-diplom. Med diplomet hylder FSC Danmark de virksomheder, som har en offentlig politik om at bruge 100 procent FSC-certificeret træ i en eller flere produktgrupper.

Læs mere her >

Troldtekt velux fonden

Bygningskomponentprisen 2017

Troldtekt® akustik er Danmarks bedste bygningskomponent. Det står klart, efter Troldtekts adm. direktør, Peer Leth, onsdag den 1. november modtog Bygningskomponentprisen 2017.

Bygningskomponentprisen uddeles hvert andet år af VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN til en eller flere personer, som har gjort en særlig indsats for industrielt fremstillede bygningskomponenters værdi, betydning og praktiske anvendelse i dagligdagen.

Prisen gik i 2017 til Troldtekt, fordi produkt og virksomhed – med Peer Leth som direktør – har været igennem en markant udvikling i de seneste 12 år.

I en udtalelse fra indstillingskomiteen lyder det: - Troldtekt akustikplader er et mønsterværdigt eksempel på, hvordan en forholdsvis enkel bygningskomponent med få anvendelsesmuligheder er blevet videreudviklet, så pladerne i dag kombinerer æstetik med funktionalitet og kan anvendes i mange former for byggeri.

Med prisen følger 100.000 kroner, som nu bliver startkapital til et kombineret museum og showroom om Troldtekt.

Læs pressemeddelelse her >

Troldtekt elforsk

ELFORSK Prisen 2017

ELFORSK Prisen 2017 gik til en systemløsning, der via naturlig køling og diffus loftventilation giver store energibesparelser og høj komfort. Troldtekt® ventilationslofter indgår som en central del i vinderprojektet.

Frisk luft, behagelig temperatur og lavt energiforbrug er alle tre fordele forbundet med den innovative ventilationsløsning, der i juni blev tildelt årets ELFORSK pris - en pris, der hædrer el-forskning, som bidrager til Danmarks grønne omstilling.

Vinderprojektet er udviklet af forskere fra Aalborg Universitet og kombinerer de tre kendte teknologier diffus ventilation, naturlig køling og termoaktive dæk.

Troldtekt German Design Award winner 2017

German Design Award 2017

Troldtekt® rhombe - designløsningen med 3D-effekt - vinder German Design Award 2017.

German Design Council har valgt at hædre Troldtekt rhombe med rådets ypperste pris, German Design Award 2017, i kategorien Material and Surfaces.

Dermed har Troldtekt for andet år i træk modtaget den "dobbelte hæder" fra German Design Council i form af både German Design Award og ICONIC Award, som produktet vandt i sommer. Sidst var det den bølgeformede Troldtekt wave, der modtog de to priser.

Troldtekt finalist for European Business Award for the Environment

Finalist til EU-miljøpris

Troldtekt A/S' take-back strategi kvalificeret til finalen om fælleseuropæisk EU-miljøpris.

Troldtekts take back-strategi er baseret på principperne i det bæredygtige Cradle to Cradle-koncept og har til formål at gøre træbetonaffald fra byggeriet til en ny ressource.

Strategien blev i foråret tildelt den danske EU-miljøpris 2016. Dermed opnåede Troldtekt at kvalificere sig til efterårets finale om den fælleseuropæiske miljøpris European Business Awards for the Environment 2016-2017.

Læs mere om Troldtekts take back-strategi

Troldtekt, Nomineret til Det Bæredygtige Element - Produktprisen 2016

Det Bæredygtige Element

Troldtekt A/S nomineret til Det bæredygtige Element - Produktprisen 2016.

Prisen uddeles af Building Green og InnoByg til en udstiller ved Building Green, som har et produkt, der har gjort byggeriet grønnere og mere bæredygtigt.

Troldtekt har gjort meget ud af at dokumentere forskellige aspekter af produktets bæredygtighed i forhold til livscyklus-analyse, Cradle to Cradle samt indeklimapåvirkninger og er en inspiration for andre produkter, hvor der tænkes bæredygtighed rundt om produktet i flere dimensioner.

Sådan lyder begrundelsen for nomineringen af Troldtekt til Det bæredygtige Element - Produktprisen 2016.

Læs mere om Det Bæredygtige Element 2016.

Troldtekt Iconic Award Winner 2016

Iconic Awards 2016

Designløsningen Troldtekt® rhombe er vinder af den prestigefulde ICONIC AWARDS 2016.

God akustik, elegant design og bæredygtighed står højt på ønskelisten i moderne byggeri, og med Troldtekt rhombe får arkitekter og bygherrer alle tre fordele samlet i én løsning. Nu har German Council præmieret Troldtekt rhombe med en ICONIC Award 2016 i kategorien Wall, Floor, Ceiling.

Det er andet år i træk, at et akustikprodukt fra Troldtekt er blandt vinderne ved ICONIC Awards. Sidste år løb den bølgeformede akustikplade Troldtekt® wave med den fornemme pris.

ICONIC AWARDS uddeles ved et award show i forbindelse med Expo Real i München den 4. oktober 2016.

Priser og udmaerkelser

EU-miljøpris

Troldtekt A/S har modtaget EU-miljøprisen 2016, som uddeles af Ingeniørforeningen i samarbejde med EU og miljøministeriet. Prisen i kategorien "Bæredygtige Processer" er givet for Troldtekts take back-strategi, der er baseret på principperne i det bæredygtige Cradle to Cradle-koncept og har til formål at gøre træbetonaffald fra byggeriet til en ny ressource.

Som modtager af den danske EU-miljøpris er Troldtekt nu videre i opløbet om en af de fælleseuropæiske EU-miljøpriser. 

Læs pressemeddelelse om EU-miljøprisen 2016.

Se videoen: Vinderne af EU's Miljøpris 2016.

Se videoen: Troldtekts take back-strategi får EU's Miljøpris.

Priser og udmaerkelser

Byggeriets Klimapris

Troldtekt® wave er vinder af Byggeriets Klimapris, som blev uddelt på fagmessen BYGGERI ’16, der løb af stablen 1.-4. marts 2016 i Fredericia,

På messen blev Klimaprisen, Miljøprisen og Energiprisen uddelt, og Troldtekt wave vandt i kategorien Klima.

Byggeriets Klimapris har – ligesom de to øvrige priser på BYGGERI’16 – til formål at fremme klimavenlige løsninger i byggeriet. Komitéen, som har udpeget vinderne, har bl.a. lagt vægt på, at Troldtekt som DONG Klimapartner siden 2013 har baseret sit elforbrug 100% på vedvarende energi (vindstrøm), samt at energien til opvarmning i produktionen er baseret på CO2-neutralt træaffald, herunder eget produktionsaffald.

Ligesom vores klassiske Troldtekt plader er Troldtekt wave Cradle to Cradle-certificeret i kategorien sølv. 

Læs pressemeddelelse om Byggeriets Klimapris.

Priser og udmaerkelser

German Design Award

Troldtekt® wave er vinder af den prestigefyldte German Design Award 2016 i kategorien Excellent Product Design, Material and Surfaces.

German Design Award uddeles af German Design Council, som er et af verdens førende videncentre for design.

Juryen i German Design Award hæfter sig blandt andet ved, at Troldtekt wave ”giver rummet varme, elegance og ro” og åbner for ”en lang række designmuligheder”. ”Et fantastisk produkt, som er både funktionelt og utroligt æstetisk,” lyder det videre i begrundelsen. 

Troldtekt, Responsible Business Highly Commended

Responsible Business Award

Troldtekt A/S modtog udmærkelsen Highly Commended til Responsible Business Awards 2015 for det forretningsstrategiske arbejde med Cradle to Cradle-konceptet.

Responsible Business Awards blev uddelt af britiske Ethical Corporation ved en ceremoni i London 25. september 2015, og juryen sagde om Troldtekt:

“A small to medium company that has taken its product to the next step to transform its business and environmental foot print in a future proof manner that mirrors the performance of large companies. Judges particularly noted reporting metrics and moves to assured transparency.”

Troldtekt var en af syv nominerede i kategorien Business Strategy - Best Small to Medium Enterprise, hvor prisen går til den virksomhed med under 250 ansatte, der har fremvist klarest bæredygtig innovation i 2014.

Læs mere på: Ethical Corporation's Responsible Business Awards.

Priser og udmaerkelser

Iconic Awards

Troldtekt® wave har vundet en af de prestigefulde ICONIC AWARDS 2015, som uddeles af German Design Council.

Juryen kalder Troldtekt wave for en skulpturel væg- og loftbeklædning, hvis naturlige og enkle æstetik passer i mange forskellige rum. Juryen fremhæver, at akustikpladens bølger skaber et interessant spil af lys og skygge uden at være urolig.

Troldtekt, Green Product Award

Green Product Award

8. juni 2015 modtog Troldtekt A/S ved et Award show i handelskammeret i Berlin Green Product Award for produktnyheden Troldtekt® wave.

I sin begrundelse roser juryen blandt andet, at den nye akustikplade har et ”rent og enkelt” design og kalder det desuden ”fremragende”, at Troldtekt wave har en Cradle to Cradle-certificering i kategorien sølv.

Læs mere om Troldtekts Cradle to Cradle-certificering >

Troldtekt, Detail Produktpreis 2015, nominee

DETAIL Produktpreis

2 x Troldtekt var blandt de 36 finalister til DETAIL Produktpreis 2015. Troldtekt wave var nomineret i kategorien Inside, og de klassiske Cradle to Cradle-certificerede Troldtekt akustikplader var nomineret i kategorien Green.

DETAIL Produktpreis går til produkter, der særligt appellerer til arkitekter, og juryen lægger i sin bedømmelse vægt på blandt andet produkternes konstruktion, materiale, design, funktionalitet og grad af innovation.

Troldtekt, Circulars

The Circulars

Troldtekt har opnået international hædrende omtale (“Highly Commended”) af juryen bag The Circular Economy Awards 2015. Circular Economy Awards uddeles til organisationer, der i særlig grad har bidraget til at fremme principperne i cirkulær økonomi, og Troldtekt var indstillet i kategorien Pioneer. Den danske Erhvervsstyrelse vandt The Circular Economy Award i kategorien Cities/Regions.

Læs mere om The Circular Economy Awards.

Læs mere i Circular Economy Awards Yearbook 2015

Troldtekt CSR Awards

CSR Awards 2014

En konkret køreplan, som gør bæredygtighed til omdrejningspunkt i forretningsstrategien, sikrer Troldtekt årets CSR Strategy Prize. Vi modtog prisen i et stærkt felt, der desuden bestod af Velux A/S og A.P. Møller – Mærsk A/S.

Se og læs mere om køreplanen >

Troldtekt Miljøpris

Byggeriets Miljøpris

I foråret 2010 modtog Troldtekt A/S Byggeriets Miljøpris for virksomhedens miljøvision og for at have fokus på miljø og bæredygtighed gennem hele produktets livscyklus.

Igen i 2014 var Troldtekt A/S nomineret til prisen pga. Troldtekts implementering af Cradle to Cradle principper i forretningsstrategien.