Kåring: Troldtekt® v-line er ”Architects’ Choice” til boligen

Akustikløsningen Troldtekt v-line er netop fremhævet som en af de bedste til enfamiliehuse ved prisuddelingen Häuser des Jahres. Her har de tyske arkitekter stemt Troldtekt v-line ind på hæderslisten. Forlaget Callwey står bag prisen.

18.10.2023

Med Troldtekt v-line får boligejere en karakterfuld og ensartet loftsflade, der sikrer god akustik i rummet. Nu har de karakterfulde akustikplader opnået hæder ved Häuser des Jahres, som er en del af prisuddelingen Best of Architecture 2023.

Det er forlaget Callwey, der arrangerer prisuddelingen. Alle de hædrede projekter får efterfølgende en plads i Callweys flotte publikation, der fremhæver Tysklands flotteste enfamiliehuse.

Troldtekt v-line er med på listen over ’Architects’ Choice’ – en hæder for både nationale og internationale virksomheder, hvis produkter bidrager positivt til de tyske familieboliger. Listen er udarbejdet på baggrund af en online afstemning blandt 100 af Tysklands top-arkitektfirmaer.

Giver ro i rummet – også visuelt

Hæderen tilfalder begge de nye produktvarianter, Troldtekt v-line 1way og Troldtekt v-line 2way. De har fræsede v-spor i overfladen, hvilket giver rummet et visuelt roligt udtryk med lange linjer. Samtidig giver loftet akustisk ro, så det selv i store rum med mange hårde materialer er til at tale sammen.

Med varianten Troldtekt v-line 2way bliver de gennemgående linjer på langs brudt af linjer på tværs, hvor pladernes ender mødes. Især en hvid eller lys variant af 2way giver et karakterfuldt mønster, som træder tydeligt frem i rummet.

Ligesom de øvrige Troldtekt træbetonprodukter har Troldtekt v-line opnået Cradle to Cradle-certificering på guldniveau. Akustikpladerne er produceret af rødgran fra certificerede danske skove (FSC®C115450 og PEFC™) og cement af råvarer fra den danske undergrund.  

Det er anden gang, forlaget Callway placerer Troldtekt løsninger blandt de bedste til privatboliger. I 2022 var det serien af Troldtekt designløsninger – som de nye Troldtekt v-line varianter er et supplement til – der løb med hæderen, da der blev uddelt priser til de bedste løsninger til privatboliger 2022.