Troldtekts designserie er ”årets løsning” til boligbyggeri

Ved forlaget Callweys awardshow ’Wohnbauten Des Jahres 2022’ i München har Troldtekts serie af designløsninger vundet prisen som Årets løsning.

11.10.2022
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Hvert år hædrer forlaget Callwey bygherrer og arkitekter ved at udpege de 50 smukkeste boligbyggerier inden for etageboliger i den tysktalende del af verden. Som en del af konkurrencen kåres også årets bedste løsninger fra virksomheder, der leverer materialer til boligbyggeri.

Det er netop prisen som ”Årets løsning” i kategorien Decke, Wand & Boden, der er blevet uddelt til Troldtekts Cradle to Cradle-certificerede serie af designløsninger. Det blev afsløret ved et awardshow mandag den 10. oktober i München på baggrund af en afstemning samt en fagjurys bedømmelse.

– Troldtekt designløsninger er et oplagt valg til private boliger, da serien gør det muligt at kombinere god akustik med karakterfuldt design. Vi er glade for, at juryen har fået øje på de æstetiske og funktionelle fordele, og det er med stor stolthed, at vi modtager prisen for Årets løsning, siger Steffen Riedmann, Vertriebsleiter i Troldtekt GmbH.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen
Foto: Tommy Kolsior

Et valg med mange muligheder

Troldtekt designløsninger er akustikplader med fræsede spor eller særlige mønstre og dimensioner, som giver udtryk af én samlet flade på lofter og vægge. Alene i Tyskland har designserien også modtaget både en ICONIC Award 2019, en German Design Award 2020 og en pris ved Die schönsten Restaurants & Bars 2021, som Callwey også står for at uddele.

Siden er to nye løsninger i foråret 2022 føjet til serien: Troldtekt v-line 1way og 2way med diskrete v-spor fræset i overfladen. Netop de to løsninger er velegnede til boligejere, der ønsker et akustikloft med gennemgående linjer.

Ligeledes i 2022 er det blevet muligt at vælge Troldtekt akustikplader baseret på cementtypen FUTURECEM™, som har et markant lavere CO2-aftryk end traditionel cement. Også serien af designløsninger fås i varianter baseret på FUTURECEM.

I forbindelse med kåringen af Troldtekt designløsninger har Callwey produceret en kort film.

Fakta: Wohnbauten des Jahres

  • Til årets Wohnbauten Des Jahres 2022 har serien af Troldtekt® designløsninger modtaget prisen som ”Årets løsning” i kategorien Decke, Wand & Boden. Det blev afsløret ved et awardshow 10. oktober 2022.
  • Callwey, som står bag uddelingen af priserne, er en forlagsvirksomhed i München, der udgiver bøger og tidsskrifter indenfor blandt andet arkitektur, design og livsstil.