Mere hæder til akustikplader baseret på ny cementtype

Troldtekt® plader baseret på den nye cementtype FUTURECEM™ er vinder af en German Innovation Award 2022. Prisuddelingen hylder bæredygtige design-innovationer.

24.05.2022

For anden gang på få uger modtager Troldtekt stor hæder for akustikpladerne baseret på den nye cementtype FUTURECEM. Pladerne, som har et reduceret CO2-aftryk, er vinder af en German Innovation Award i kategorien ’Excellence in Business to Business’. Troldtekt modtog prisen ved en ceremoni i Berlin 24. maj.

Den tyske innovationspris uddeles af det tyske designråd, German Design Council, der også står bag priser som German Design Award og ICONIC Awards. Formålet med German Innovation Award er at hylde innovationer, som blandt andet tager højde for bæredygtighed samt energi- og ressourceforbrug

Fri for skadelige indholdsstoffer

Tidligere på måneden modtog Troldtekt baseret på FUTURECEM en Green Product Award – endda som ”Best of” i sin kategori. Tina Snedker Kristensen, bæredygtigheds- og kommunikationschef hos Troldtekt A/S, siger:

– De to prestigefulde priser bekræfter os i, at vi har udviklet en akustikløsning, som er attraktiv for bygherrer og deres rådgivere. Det står højt på dagsordenen i byggeriet at sænke CO2-aftrykket fra byggematerialer. Her kan de nye akustikplader være en del af løsningen, og samtidig har vi med en Cradle to Cradle-certificering på guldniveau dokumenteret, at pladerne er fri for skadelige stoffer.

– Det er en landvinding, at vi kan erstatte traditionel cement med FUTURECEM, uden at det forringer pladens egenskaber. Vi står nu med et cementbaseret produkt, der har et reduceret CO2-aftryk i forhold til vores akustikplader baseret på traditionel cement,, supplerer teknisk chef Vibeke Pedersen.

FUTURECEM har et cirka 30 procent lavere CO2-aftryk end traditionel cement.

EPD’er klar for prisvindende varianter

Rådgivere og bygherrer, der vil vælge de prisvindende akustikplader til deres projekter, kan nemt hente dokumentationen for pladernes miljøpåvirkning. Der er udarbejdet miljøvaredeklarationer (EPD’er) for fire varianter af Troldtekt akustikplader baseret på FUTURECEM. EPD’erne dækker både malede og umalede plader i henholdsvis 25 og 35 mm tykkelse, herunder også den prisvindende serie af Troldtekt designløsninger.

Troldtekt baseret på FUTURECEM har et CO2-aftryk, der er henholdsvis 26 og 38 procent lavere end for Troldtekt baseret på henholdsvis grå og hvid cement, målt gennem hele pladernes livscyklus.

>> Download EPD’erne her

>> Læs mere om Troldtekt baseret på FUTURECEM

 

FAKTA: Om German Innovation Award

  • Formålet med German Innovation Award er at hædre produkter og teknologier, der finder nye veje inden for innovation. Løsninger, der klart skiller sig ud fra mængden takket være deres bidrag til borgere og miljøet. Prisen uddeles af German Design Council.
  • Juryen lægger blandt andet vægt på, at innovationerne tager højde for aspekter som bæredygtighed samt brug af energi og ressourcer.
  • Juryen udvælger én guldvinder (Gold) i hver kategori og et antal vinderpriser (Winner) for innovationer. Troldtekt er kåret som Winner.