Pris til Troldtekt: Blandt årets løsninger til restauranter og barer

De Cradle to Cradle-certificerede Troldtekt® designløsninger baseret på cementtypen FUTURECEM™ er prisvinder ved prisuddelingen ’Die schönsten Restaurants & Bars 2023’. Det tyske forlag Callwey står bag prisen, som hylder restauranter, hvor der er tænkt over detaljerne i indretningen.

22.03.2023

Gode restauranter og barer forener madoplevelsen med et smukt og funktionelt interiør. Den kombination hylder forlaget Callwey med uddelingen af designpriserne ’Die schönsten Restaurants & Bars’. Priserne er netop blevet uddelt for femte gang – med Troldtekt som en af modtagerne.

Det er Troldtekt designløsninger baseret på den CO2-reducerede cementtype FUTURECEM, der har modtaget hæderen i kategorien ’Årets løsning – væg- og gulvdesign’. De prisvindende designløsninger kombinerer et sundt indeklima og god akustik med en række karakterfulde design.

– Det er en ære at blive hædret med en af Callweys priser, som vi også blev i 2022 og 2021. Vi lægger vægt på at give bygherrer, arkitekter og designere stor fleksibilitet til at indrette restauranter og barer, hvor akustik og æstetik spiller sammen. En stor tak til Callwey og juryen for at anerkende det, siger Steffen Riedmann, Country Manager i Troldtekt GmbH.

Består af træ og CO2-reduceret cement

Ligesom de øvrige Troldtekt træbetonprodukter er designløsningerne – i både natur og standardfarver – certificeret på guldniveau efter designkonceptet Cradle to Cradle.

Brugen af cementtypen FUTURECEM betyder, at akustikpladerne gennem hele deres livscyklus har et CO2-aftryk, der er henholdsvis 26 og 38 procent lavere end for Troldtekt baseret på traditionel cement. Den anden råvare i akustikpladerne er rødgran fra certificerede danske skove (FSC®C115450 og PEFC™).

– Et besøg på en restaurant eller bar skal være en god oplevelse. Interiør og indeklima er en vigtig del af den oplevelse. Flere restauranter end tidligere tager akustikken meget alvorligt og vil samtidig gerne vælge sunde byggematerialer, som også matcher den visuelle stil. Her passer vores løsninger godt ind, siger Steffen Riedmann.

Troldtekts designserie tæller 11 forskellige akustikløsninger, som i kraft af CNC-fræsede mønstre, varierede farver eller særlige dimensioner kan skabe den helt rette stemning på restauranter og barer. 

Læs mere om Troldtekt designløsninger

Se inspirerende restauranter og barer med Troldtekt

Besøg vores online temaside om restauranter

Foto: Olaf Wiechers
Foto: Olaf Wiechers, arkitekt

FAKTA: ’Die schönsten Restaurants & Bars 2023’

 • Prisuddelingen hædrer restauranter, barer, bistroer & caféer. Arkitekter, planlæggere og restauratører i Tyskland, Østrig og Schweiz blev inviteret til at indsende deres bedste projekter.
 • Bag prisuddelingen står forlaget Callwey i samarbejde med dem bdia Bund Deutscher
  Innenarchitekten, dem Deutschen Hotel- und Gaststättenverband e. V. (DEHOGA
  Bundesverband), der INTERNORGA, Leitmesse für Gastronomie und der SIGNAL IDUNA
  Gruppe sowie den Medienpartnern AHGZ Allgemeine Hotel- und Gastronomiezeitung,
  IDEAT, FALSTAFF PROFI und der GastroSuisse mit dem GASTROjournal.
 • I alt 50 projekter har på tværs af kategorier opnået hæder ved årets uddeling. Iblandt dem var de Cradle to Cradle-certificerede Troldtekt designløsninger baseret på FUTURECEM.
 • Vinderne indgår i årbogen ’Die schönsten Restaurants & Bars’. Læs mere, og bestil publikationen på Callweys hjemmeside.