Innovative akustikplader vinder prestigefuld materialepris

Troldtekt akustikplader baseret på cementtypen FUTURECEM™ er blandt vinderne ved raumprobe Materialpreis 2022. Prisuddelingen hædrer enestående og innovative byggematerialer. Med prisen følger en plads i konceptet ’Le Box’, hvor 100 arkitekter modtager vareprøver.

24.06.2022

Troldtekt baseret på FUTURECEM er akustikplader, som har et reduceret CO2-aftryk. Siden lanceringen tidligere i 2022 har pladerne høstet stor international anerkendelse: En Green Product Award 2022, en German Innovation Award 2022 – og nu også en Materialpreis 2022.

Organisationen raumprobe, som blandt andet driver en online materialedatabase, står bag prisen, der hylder enestående og innovative byggematerialer af høj kvalitet. Troldtekt modtog officielt prisen ved en ceremoni i Stuttgart onsdag den 22. juni.

Til prisuddelingen havde raumprobe opsat en særudstilling med de prisvindende materialer. Desuden vil alle vareprøver af alle materialerne indgå i konceptet ’Le Box’, som kombinerer den fysiske oplevelse med en online præsentation. Raumprobe sender boksen til 100 arkitekter og præsenterer derefter materialerne på et såkaldt ”Materinar“ i juli. 

Alle fordelene er bevaret

Cementtypen FUTURECEM har et cirka 30 procent lavere CO2-aftryk end traditionel cement.

CO2-aftrykket i hele pladernes livscyklus er dokumenteret i nye miljøvaredeklarationer (EPD’er).Troldtekt baseret på FUTURECEM har et CO2-aftryk, der er henholdsvis 26 og 38 procent lavere end for Troldtekt baseret på grå og hvid cement, målt gennem hele pladernes livscyklus. Alle fordelene ved de klassiske træbetonplader – herunder god akustik, effektiv brandsikring og naturlig styrke – er bevaret i pladerne baseret på FUTURECEM.

– Det er en landvinding, at vi kan erstatte traditionel cement med FUTURECEM, uden at det forringer pladens egenskaber, siger Vibeke Pedersen, teknisk chef hos Troldtekt A/S.

Ligesom de øvrige Troldtekt træbetonprodukter er Troldtekt baseret på FUTURECEM Cradle to Cradle-certificeret på guldniveau.