Ny designserie i finalen ved Danish Design Award

18.03.2020

Hele serien af nye Troldtekt® designløsninger er blandt finalisterne ved årets uddeling af Danmarks nationale designpris. Løsningerne gør det muligt at kombinere god akustik med en række karakterfulde udtryk, og serien har allerede vundet to førende designpriser i Tyskland.

Et akustikloft med langsgående spor i overfladen, elegante trælister eller unikke mønstre. Uanset om man er til det enkle eller ekspressive, tilfører serien af Troldtekt® designløsninger et karakterfuldt udtryk til lofter og vægge. Den nye serie omfatter ni forskellige design, og nu har juryen ved Danish Design Award valgt serien som finalist ved årets uddeling af den nationale designpris.

Uddelingen finder sted ved en prisfest 2. juni hos Dansk Industri i København. Her dyster designserien fra Troldtekt med i kategorien ’Feel good – Product’, der ifølge Danish Design Award er ”en designpris for løsninger, som er særdeles æstetiske eller elegante og samtidig udfylder en nyttig funktion”.

– Designløsningerne er et nyt kapitel i vores historie. I de senere år har vi løbende videreudviklet vores originale Troldtekt akustikplader, så arkitekterne får friere rammer til at forene akustik, æstetik og sundt indeklima, når de designer indendørs rum. Jeg er stolt over, at vi står med en hel produktserie, som er i spil til at vinde Danmarks førende designpris, siger Peer Leth, adm. direktør hos Troldtekt A/S.

Troldtekt lancerede den nye designserie i 2019, og serien har allerede vundet de to førende tyske designpriser ICONIC Awards 2019 og German Design Award 2020.

Den samlede akustikflade i fokus

Alle Troldtekt designløsninger består, som de klassiske Troldtekt akustikplader, af de danske naturmaterialer træ og cement. Den efterfølgende bearbejdning, blandt andet med CNC-teknologi, giver pladerne deres unikke udtryk. Serien er industrielt produceret og kan derfor fås til konkurrencedygtige priser.

– Hver løsning er tænkt til at fremstå som en samlet akustikflade i større eller mindre skala. Desuden har vi bevidst arbejdet med at gøre hver enkel designløsning fleksibel, så pladerne i kombination med hinanden kan give stor variation i designet. Målet har været at få det formgivende og det funktionelle til at mødes i et bredt spænd af produkter, siger Michael Christensen.

Han er in house-arkitekt hos Troldtekt og står bag designet af den nye serie.

>> Se hele serien af Troldtekt designløsninger

FAKTA: Om Danish Design Award 2020

Juryen ved Danish Design Award hædrer design i 14 priskategorier. Dertil kommer kategorien ‘People’s choice’, hvor befolkningen vælger vinderen. Juryen består af 15 medlemmer fra både ind- og udland med stor viden og erfaring inden for design og forretning. Priserne uddeles i et samarbejde mellem Design denmark og Danish Design Center.

De indsendte produkter og løsninger bedømmes generelt ud fra fire kriterier: 

  • Økonomisk effekt – Genererer løsningen værdi for individer, virksomheder og/eller samfund?
  • Kontekst – Reflekterer løsningen en forståelse for brugernes behov og livssituation?
  • Innovationshøjde – Er løsningen ny, skaber den ny værdi og er det sandsynligt, at den vil fungere som inspiration for andre?
  • Designkvalitet – Viser udførelsen godt håndværk og æstetiske kvaliteter?

>> Læs mere på Danish Design Awards’ hjemmeside