Troldtekt er nomineret til Byggeriets Klimapris

18.02.2022

De nye Troldtekt® akustikplader baseret på cementtypen FUTURECEM™ er nomineret til Byggeriets Klimapris 2022, som Danske Byggecentre står bag. 

Uddelingen af Byggeriets Klimapriser er et af højdepunkterne på BYGGERI-messen i Fredericia, der i normale tider løber af stablen hvert andet år. Selvom COVID-19 for anden gang har udskudt den fysiske messe, bliver der stadig uddelt priser i 2022. Og de nye Troldtekt akustikplader baseret på den patenterede cementtype FUTURECEM fra Aalborg Portland er nomineret til Byggeriets Klimapris.

– Vi havde planlagt at lancere Troldtekt baseret på FUTURECEM på BYGGERI-messen i marts. Nu hvor vi ikke får mulighed for at vise nyheden på messen, glæder vi os ekstra meget over, at løsningen er nomineret til branchens prestigefulde klimapris, siger Tina Snedker Kristensen, bæredygtigheds- og kommunikationschef hos Troldtekt A/S.

De nye Troldtekt akustikplader baseret på FUTURECEM har et markant lavere CO2-aftryk end Troldtekt plader baseret på traditionel cement. Pladerne har samme akustiske egenskaber, naturlige styrke og brandsikkerhed som Troldtekt plader baseret på traditionel cement.

Læs mere om Troldtekt baseret på FUTURECEM

Et markant lavere CO2-aftryk

Stort set hele CO2-aftrykket fra en Troldtekt akustikplade kommer fra cementen, og derfor gør det en stor forskel med FUTURECEM, som har et 30 procent lavere CO2-aftryk end den traditionelle cement.

Fremstillingen af akustikpladerne på Troldtekts fabrik foregår med 97,8 procent vedvarende energi,og Troldtekt baseret på FUTURECEM har et CO2-aftryk, der er henholdsvis 26 og 38 procent lavere end for Troldtekt baseret på grå og hvid cement, målt gennem hele pladernes livscyklus. Alle fordelene ved de klassiske træbetonplader – herunder god akustik, effektiv brandsikring og naturlig styrke – er bevaret i pladerne baseret på FUTURECEM.

Kan vinde for tredje gang

Formålet med Byggeriets Klimapriser, som brancheforeningen Danske Byggecentre står bag, er at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber til gavn for klimaet. Derudover handler prisuddelingen om at sætte fokus på virksomheder, der har iværksat strategier for klima, energi, miljø og/eller arbejdsmiljø.

Troldtekt vandt i 2016 Byggeriets Klimapris med produktet Troldtekt wave. Og allerede i 2010 modtog Troldtekt A/S Byggeriets Miljøpris for at have fokus på miljø gennem hele produktets livscyklus.

 

FAKTA: Om Byggeriets Klimapriser

  • Ud over Byggeriets Klimapris bliver der uddelt yderligere tre priser: Byggeriets Energipris, Miljøpris og Arbejdsmiljøpris.
  • Vinderne bliver kåret ved en begivenhed i København inden sommerferien 2022.
  • En nomineringskomité vurderer, nominerer og finder en vinder blandt de indstillede produkter, løsninger og strategier.
  • Komitéen består af repræsentanter fra: DI Byggeri, SMVdanmark, Bygherreforeningen, Akademisk Arkitektforening, Danske Arkitektvirksomheder, Konstruktørforeningen, FRI, Grundejernes Investeringsfond, Green Building Council, Dansk Indeklima Mærkning, PEFC, FSC, BUILD, BAT Kartellet og Danske Byggecentre.