Projekter med Troldtekt dyster om RENOVER prisen

Torsdag den 31. august modtager Danmarks bedste renovering en fornem hæder i form af RENOVER prisen 2017. Seks projekter er sluppet igennem nåleøjet til finalen, og i to af dem spiller Troldtekt en væsentlig rolle for byggeriets akustik, design og indeklima.

02.08.2017

Lokalt samlingspunkt
Det ene projekt med Troldtekt er Nørre Vium Sports- og Kulturcenter, også kaldet ’Landsbyen i Skolen’. Den tidligere landsbyskole er nu forsamlingshus, daginstitution og samlingspunkt for det lokale foreningsliv.

Troldtekt beklæder lofter og dele af vægge – og i gangzonerne spiller det sortmalede Troldtekt loft flot sammen med de røde gulve.  

Se fotos, og læs mere om ’Landsbyen i Skolen’

Moderne læringsmiljø
Den anden renovering med Troldtekt er Kirkebjerg Skole i Vanløse. Her har en omfattende renovering udvidet kapaciteten, optimeret energiforbruget og skabt et moderne læringsmiljø. Især i den elegante hovedbygning og aula fra 1943 er renoveringsarbejdet sket med nænsom hånd og respekt for historien.

I skolens to gymnastiksale og tilhørende omklædningsrum sikrer Troldtekt nu god akustik, og de lyse lofter matcher arkitekturen. Også faglokalerne er med Troldtekt.

Se fotos, og læs mere om Kirkebjerg Skole

Syv kriterier afgør vinderen
Et valgkollegium med 70 repræsentanter fra byggebranchen vælger vinderen blandt de seks nominerede. Det gør de ud fra syv kriterier: eksempelværdi, energikrav og bæredygtighed, samarbejde, brugskvalitet, bidrag til omgivelser, økonomi og værdiforøgelse samt udførelseskvalitet.

Realdania of Grundejernes Investeringsfond står bag RENOVER prisen, som i 2017 uddeles for femte gang. I anledning af femårsjubilæet uddeles også Jubilæumsprisen til Danmarks bedste almene renoveringsprojekt.

Læs mere om RENOVER Prisen, og se de seks nominerede projekter