’Landsbyen i skolen’ vinder RENOVER Prisen

Transformationen af den gamle Nørre Vium Skole, også kaldet ’Landsbyen i Skolen’, er vinder af RENOVER Prisen 2017. Prisen blev uddelt torsdag den 31. august ved en fest på GAME Streetmekka i København V.

01.09.2017

I alt 119 renoveringer var indstillet til årets pris, og seks af dem var sluppet gennem nåleøjet til finalen.

Vinderprojektet er en tidligere landsbyskole, som nu er omdannet til forsamlingshus, daginstitution og samlingspunkt for det lokale foreningsliv. Troldtekt akustikplader beklæder lofter og dele af væggene – og i gangzoner er der anvendt sort Troldtekt som kontrast til de røde gulve.

Se fotos, og læs mere om ’Landsbyen i Skolen’ >>

Lokalt samlingspunkt
Borgerne i Nørre Vium har været initiativtagere til projektet, der er gjort muligt gennem støtte fra fonde og Ringkøbing-Skjern Kommune. Det helstøbte og vellykkede projekt skyldes i høj grad et tidligt samarbejde mellem borgere, brugere, arkitekter og kunstner Malene Bach, der har taget stilling til farvevalg på alle flader.

– Projektet er et ganske rørende eksempel på, hvordan det er lykkedes at skabe et sted, hvor de lokale i området kan mødes. Samtidig er det prisværdigt, hvordan projektet på trods af en markant transformation stadig har bevaret den gamle skole som en bygning med historisk betydning for mange af de mennesker, der bor i området, siger Lars Axelsen, direktør i Grundejernes Investeringsfond i forbindelse med prisuddelingen.

Realdania og Grundejernes Investeringsfond står bag RENOVER prisen, som i 2017 blev uddelt for femte gang. I anledning af femårsjubilæet blev Jubilæumsprisen uddelt til Danmarks bedste almene renoveringsprojekt. Den pris gik til Nyt Rosenhøj i Viby ved Aarhus.