TIME: Experimentarium er et af verdens bedste steder

Det amerikanske magasin TIME har det genåbnede science center i København på deres liste over verdens 100 bedste steder. Troldtekt er med til at sikre en god akustik.

22.08.2018

Experimentarium på Tuborg Havnevej i Hellerup (København) genåbnede i 2017 efter en længere om- og tilbygning. Stedet byder på 16 interaktive udstillinger og et nyt arkitektonisk udtryk, der er direkte inspireret af naturvidenskab og teknologi.

Den nye arkitektoniske stil er faldet i god jord hos det amerikanske nyhedsmagasin TIME, som har Experimentarium med på deres nye liste, ’World’s Greatest Places 2018’. Listen tæller 100 steder, som er værd at opleve lige nu. De fordeler sig på 48 lande og seks kontinenter – og ud over Experimentarium er også Tivoli og Restaurant Noma i København med på listen.

DNA-trappe og rolige flader

De tidligere tappehaller fra Tuborgs produktion danner fundament for Experimentarium og træder fortsat frem som rødt murværk i flot kontrast til de nye etager, som på facaden er beklædt med aluminium. TIME fremhæver blandt andet den centrale trappe, der er udformet som strenge i et DNA-molekyle, klædt i kobber.

Arkitekterne fra CEBRA har valgt Troldtekt lofter i fin struktur til de områder, hvor der er behov for en rolig flade, der kan sikre god akustik. Det gælder publikumsgarderoberne, butikken og gangarealerne omkring tagterrassen. 

>> Se flere fotos, og læs om Experimentarium