Bæredygtighedspris til DGNB-platincertificeret kontorbygning

25.11.2019

Det nybyggede Alnatura Arbeitswelt i Darmstadt er vinder af den tyske bæredygtighedspris 2020 inden for arkitektur. Troldtekt akustiklofter er et af de naturlige byggematerialer, der er valgt til projektet, som er DGNB-platincertificeret.

Fredag aften kunne 1200 gæster opleve uddelingen af den tyske bæredygtighedspris, Deutscher Nachhaltigkeitspreis 2020, som for 12. gang blev uddelt ved et galashow i Düsseldorf. I samarbejde med den tyske regering blev toppræstationer fra erhvervsliv, kommuner og forskning præmieret. Den nybyggede kontorbygning, Alnatura Arbeitswelt, der har Troldtekt akustiklofter som en del af designet, modtog prisen i kategorien arkitektur.

Deutscher Nachhaltigkeitspreis Architektur 2020, som er en af prisens otte kategorier, blev for syvende gang uddelt af Die Stiftung Deutscher Nachhaltigkeitspreis og Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB).

Om Alnatura Arbeitswelt fremhæver juryen blandt andet, at ”bygningen imponerer med en usædvanlig helhedsorienteret kvalitet, som er fremtidsorienteret og udforsker mulighederne for at bygge bæredygtigt”.

Det 13.500 kvadratmeter store byggeri er hovedkontor for Alnatura, som forhandler økologiske fødevarer. Bygningen er tegnet af haas cook zemmrich STUDIO2050 i Stuttgart og blev i foråret 2019 tildelt DGNB’s højeste certificering, platin.

En konstruktion af naturmaterialer

Unikt for Alnatura Arbeitswelt er, at der er tale om en trækonstruktion, og ydervæggene er beklædt med ler. Både træ og ler er naturlige råvarer, som ud fra et livscyklusperspektiv er blandt de mest bæredygtige byggematerialer.

Træ spiller også en stor rolle i indretningen – blandt andet med valget af grå Troldtekt akustiklofter i kontorbygningens restaurant, hvor omdrejningspunktet er økologiske vegetarretter.

Troldtekt består af det naturlige materiale træ i kombination med cement, og er Cradle to Cradle sølv-certificeret. Troldtekt lofterne sikrer en god akustik, sundt indeklima, effektiv brandbeskyttelse – og bidrager til points i en DGNB-certificering.

– For os er det en ære, at vores akustikløsninger er valgt til så visionært et projekt. Alnatura Arbeitswelt fortjener stor hæder for sin rolle som et fyrtårn inden for bæredygtigt byggeri. Et stort tillykke med den tyske bæredygtighedspris skal lyde til alle involverede aktører, siger Peer Leth, adm. direktør hos Troldtekt.

>> Læs mere om Alnatura Arbeitswelt og se flere fotos

FAKTA: Der Deutsche Nachhaltigkeitspreis

  • „Der Deutsche Nachhaltigkeitspreis“ er den tyske nationale udmærkelse for toppræstationer inden for bæredygtighed i erhvervsliv, kommuner og forskning.
  • Med otte kategorier og mere end 800 ansøgere er prisen den største af sin art i Europa.
  • Læs mere om prisen på www.nachhaltigkeitspreis.de