Forskningsprojekt sætter fokus på data

14.06.2019

Troldtekt indgår i et spændende projekt om big data i samarbejde med Aarhus Universitet og den belgiske virksomhed Pulse Labs. I denne uge holder Raquel Antunes Diniz, lean koordinator i Troldtekt A/S, oplæg om vores foreløbige udbytte af dataanalyse på konferencen IoT Week i Aarhus.

Big data vinder frem, og mange virksomheder har fokus på, hvordan de udnytter avanceret data til at skabe forretningsmæssig værdi. Det kan for eksempel ske ved at opsamle, analysere og handle på baggrund af data fra deres produktion.

Emnet er et tema på konferencen IoT (Internet of Things) Week 2019, som bliver afholdt i Aarhus 17.-21. juni 2019. Her er Raquel Antunes Diniz, lean koordinator i Troldtekt A/S, inviteret til at holde oplæg om vores foreløbige erfaringer med dataanalyse. Det er et område, som lige nu har særligt fokus, da Troldtekt i det næste halvandet år indgår i et forskningsprojekt om sensorbaseret indsamling af data.

Forskning i fællesskab

Kort fortalt går projektet ud på at indsamle og analysere data fra vores produktion i Troldhede ved hjælp af trådløse sensorer.

– Det giver et datadrevet overblik over anlæggets performance, så vi kan producere mere effektivt. Samtidig genererer det vigtig viden om behovet for vedligehold på maskinerne. For eksempel bliver det nemmere at forudsige, hvornår der kommer stop og i højere grad undgå uventede afbrydelser. Og effekten af justeringer på maskinerne bliver synlig med det samme, forklarer Raquel Antunes Diniz.

Projektet har modtaget 130.000 euro (ca. 1 mio. kr.) i EU-støtte og bliver gennemført i samarbejde med Aarhus Universitet og den belgiske virksomhed Pulse Labs. 

Et bidrag til branchen

Det er ikke nyt for Troldtekt at arbejde med data, men den sensor-baserede tilgang er ny – og et område, som mange produktionsvirksomheder prøver kræfter med. Med deltagelsen i projektet ønsker vi at bidrage til innovation og udvikling, som på sigt kan blive en gevinst for flere andre produktionsvirksomheder. 

>> Læs mere om konferencen IoT Week 2019