Sundhedscenter nomineret til pris

25.04.2019

Et af de fem nominerede projekter til Årets sundhedsbyggeri 2018 er Hvidovre Sundhedscenter. Centret ligger i byens gamle posthus, der er ombygget med fokus på sundt indeklima. Troldtekt lofter og Troldtekt ventilation er en del af indretningen.

Med prisen Årets sundhedsbyggeri sætter Nohrcon fokus på byggeprojekter, der gør det særligt godt. Vinderprojektet kan være såvel et hospital som en plejebolig eller et sundhedscenter. Det vigtigste er, at byggeriet gør en forskel for de borgere og brugere, der opholder sig i det.

Årets sundhedsbyggeri 2018 bliver kåret på konferencen Fremtidens sundhedsbyggeri 2019 onsdag den 8. maj. Fem byggerier er nomineret til prisen. Blandt dem er flere projekter med Troldtekt akustikløsninger, herunder Hvidovre Sundhedscenter, der har Troldtekt akustiklofter med Troldtekt ventilation.

Fornyelse med god balance

Det tidligere posthus i Hvidovre er ombygget og indrettet til et moderne sundhedscenter, hvor brugerne bliver mødt af indbydende arkitektur med fokus på sundt indeklima. Arkitekterne fra Nordic – Office of Architecture har blandt andet arbejdet målrettet med at trække store mængder lys ind i huset og haft synligt fokus på at skabe en flot balance mellem de forfinede og mere rustikke materialer.

I stueetagen modtages borgeren i et stort, lyst rum med ventemøbler og information. Stueetagen husede tidligere posthuslageret og har derfor en rumhøjde, der har gjort det muligt at indpasse ventilation over loftet. Resultatet er en rolig loftsflade med hvide Troldtekt akustikplader og Troldtekt ventilation, hvor frisk luft strømmer ned igennem udvalgte akustikplader – uden træk, støj og synlige installationer.

I vores online tema om helende arkitektur kan du også se, hvordan arkitektur kan spille en positiv rolle i behandlingen af patienter

>> Læs temaet om helende arkitektur

>> Læs mere om Hvidovre Sundhedscenter