Troldtekt bidrager til Madens Folkemøde

10.05.2019

Kornladen på Engestofte Gods er rammen om debatter, talks og workshops, når Madens Folkemøde bliver afviklet for første gang 10. og 11. maj 2019. Troldtekt har sponseret akustikplader til fleksible støjskærme, der skal sikre god akustik i de områder af bygningen, hvor der ikke er akustiklofter.

Den gamle kongsgård Engestofte fra 1475 ligger på bredden af Maribo Søndersø. Godset er i en årrække blevet drevet som skov-, jagt- og landbrugsejendom, men i 2013 begyndte en totalrenovering af den gamle kornlade, så Engestofte nu også kan bruges til fester, konferencer og events. Den 10. og 11. maj 2019 bliver der skrevet ny historie på godset, når Madens Folkemøde for første gang bliver afviklet i og omkring laden, der er udstyret med et Troldtekt akustikloft.

Sagsarkitekt på renoveringen af Engestofte Gods og arkitekt MAA, Bo Bryndum, forklarer, at der på det højeste sted i laden er lidt over 11 meter til loftet, så det var nødvendigt med en god akustisk dæmpning, for at laden blev et sted, hvor folk kan lytte til oplæg og tale sammen. Løsningen blev et Troldtekt akustikloft, som Bo Bryndum kalder både flot og effektivt.

Fleksible støjskærme sikrer god akustik

Bag Madens Folkemøde står en gruppe af det gastronomiske Danmarks mest markante stemmer og non-profit-organisationen Food Organisation of Denmark (Food). Deres ambition er at skabe et stærkere fællesskab om vores Danmarks natur, mad og fødevarekultur. Det skal blandt andet ske via debatter, talks, workshops og et stort madmarked med spændende smagsoplevelser.

For at gøre plads til de mange aktiviteter på Engestofte Gods bliver et mindre område ved siden af den renoverede lade taget i brug under Madens Folkemøde. I Loen, som det kaldes, er der ikke akustiklofter. Derfor har godset ønsket at etablere midlertidig støjafskærmning for at sikre samme gode akustik som i laden. Troldtekt har sponseret akustikplader til skærmene, som er blevet bygget af elever fra den lokale uddannelsesinstitution CELF (Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster).

>> Læs mere om Madens Folkemøde